KAKO JE TADIĆ ZAVRŠIO SAMO U GAĆAMA POSLE MEČA: To je ostavilo ožiljke na nas - fudbal je bio beg od realnosti!
Dušan Tadić, Foto: AP

veliki intervju

KAKO JE TADIĆ ZAVRŠIO SAMO U GAĆAMA POSLE MEČA: To je ostavilo ožiljke na nas - fudbal je bio beg od realnosti!

Ratovi su ostavili velikog traga na nas mlađe. Bili smo žestoko bombardovani i to je ostavilo ožiljke - prisetio se najbolji srpski fudbaler

Objavljeno: 19:47h

Velika zvezda svetskog fubala, Dušan Tadić, nalazi se u žiži javnosti, a za to su najzaslužnije fenomenalne partije "desetke" Ajaksa u Holadniji i Ligi šampiona.

Tadić igra fudbal života i to je bio razlog za veliki intervju u magazinu Helden, u kom se srpski reprezentativac osvrnuo na svoje detinjstvo u Bačkoj Topoli.

- Imao sam prelepo detinjstvo u Bačkoj Topoli gde moji roditelji i dalje žive. Majka je radila u poljoprivredi, a otac u fabrici mesa. Majka je predobra žena koja je uvek bila tu za mene. Otac je jak karakter, otvoren i iskren. Retko kada mi je davao komplimente, ali je umeo da savetuje. Ispalo je dobro. Sada imam sina Petra i ćerku Taru koji su energična deca i često vidim sebe u njima - rekao je Dušan Tadić.

Govorio je fudbaler Ajaksa i o teškim vremenima u Srbiji.

- Svi su čuli za skoriju istoriju moje zemlje. Preživeli smo tri rata i stalno se borili protiv nekoga. Ratovi su ostavili velikog traga na nas mlađe. Bili smo žestoko bombardovani i to je ostavilo ožiljke. Fudbal je bio idealan beg od realnosti. Takva teška vremena vas ojačaju kao osobu. Nekada ne možete da računate da će vam neko drugi pomoći i morate da se oslonite samo na sebe. Ta borba u mladosti mi je pomogla da ojačam i na neki način me pripremila za utakmice kao što je bila ona u Madridu. Zbog tih ratova, imidž Srbije u svetu nije baš najbolji i zato je sport bitan kao sredstvo da se ta slika popravi. Novak Đoković je najbolji ambasador Srbije. Pokazuje kakvi su zaista Srbi. Otvorenog srca, jakog karaktera i dobrog mentaliteta. Uvek kažemo ono što mislimo i sviđa mi se ta direktnost. Sportisti poput Novaka ili mene mogu da inspirišu nove generacije mladih Srba - rekao je Tadić.

Bez navijača fudbal ne bi bio isti, a Tadić se prisetio anegdote kada je zbog pristalica Sautemptona ostao samo u gaćama.

- Igramo fudbal zbog navijača. Bez njih ovaj sport nikada ne bi bio ovako veliki. Zato je važno da obražamo pažnju na njih jer je zaslužuju. Gde god da igramo, uvek odem da ih pozdravim. Naprimer, jednom sam posle meča u Sautemptonu ostao na terenu sa navijačima i dao im dres, šorts, čarape... Ostao sam samo u gaćama. Saigrači su me zezali da sam to uradio da bih pokazao mišiće. Ali naravno da to nije razlog, već sam želeo da obradujem nekog navijača i učinim mu dan za pamćenje - istakao je Dušan Tadić.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.