ČITAV MEČ SU GA VREĐALI ZBOG BOJE KOŽE: Klinac iz Juventusa je posle gola stao pred rasiste i gledao ih pravo u oči
Moiz Kean je hrabro gledao rasistima na tribinama u oči, Foto: EPA/Fabio Murru

pravi odgovor

ČITAV MEČ SU GA VREĐALI ZBOG BOJE KOŽE: Klinac iz Juventusa je posle gola stao pred rasiste i gledao ih pravo u oči

Iako je i dalje tinejdžer ovaj momak je oduševio mnoge odlučivši da se ovako obračuna sa rasistima na tribinama

Objavljeno: 12:17h

Sramotni novi rasistički ispad se dogodio na fudbalskoj utakmici. Ovog puta ne meču Serije A između Kaljarija i Juventusa, a na meti domaćih navijača bili su tamnoputi igrači u dresu "stare dame" Moiz Kean i Blez Matuidi.

Kad god bi njih dvojica bili u kontaktu sa loptom pristalice Kaljarija bi imitirale majmunske krike ili izgovarale rasističke uzvike.

Međutim, mladi 19-godišnji napadač Kean je imao spreman odgovor pa je tako posle postignutog gola na meču stao pred njih sa raširenim rukama i gledao pravo prema njima.

Time je izazvao još veći revolt navijača Kaljarija koji su počeli sve jače da ga vređaju i da ga gađaju raznim predmetima, ali mora se dati priznanje momku za hrabrost i spremnost da se na ovaj način suoči i bori sa onima kojima nije nikako mesto na tribini, niti bilo gde.

- Nisam čuo ništa jer sam bio fokusiran na meč. U ovakvim situacijama morate biti pametni. To naravno ne opravdava idiote u publici. Kao i u životu, postoje idioti koji prave gluposti i sve pokvare. Moramo koristiti kamere, identifikovati ih i kazniti. Posedujemo tu tehnologiju, to se može uraditi ako vlasti žele. Problem je što očito ne žele - rekao je posle meča ljutiti Masimilijano Alegri, trener Juventusa.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.