SRPSKI FUDBALERI DOŽIVELI STRAVIČNU NESREĆU: Čeoni sudar kod Zlatibora, ima povređenih!
Fudbalska lopta/Ilustracija, Foto: AP

UŽAS

SRPSKI FUDBALERI DOŽIVELI STRAVIČNU NESREĆU: Čeoni sudar kod Zlatibora, ima povređenih!

Pored fudbalera, povrede su zadobili i njihov trener, vozač putničkog kombina i njegova supruga

Objavljeno:

Sedam osoba, među kojima su i četiri kadeta FK Polimlje iz Prijepolja, povređeno je u udesu koji se dogodio u mestu Vodice kod Zlatibora

Pored fudbalera, povrede su zadobili i njihov trener, vozač putničkog kombina i njegova supruga. Nedžad Talović, roditelj jednog mladog fudbalera, koji je zadobio lakše povrede, kaže da je u čeonom sudaru kombija i automobila pukom srećom izbegnuta katastrofa.

- Moj sin je zadobio posekotinu, povredio je nogu i glavu. Dete mi je kući došlo preplašeno. Sačekaćemo da istražni organi utvrde ko je kriv - rekao je Talović.

Fudbaleri su posle utakmice, koja je odigrana na Zlatiboru, do Prijepolja išli kombijem firme "ES Turs."

Ilustracija
Ilustracijafoto: EPA/Carlos Diaz

Trener kadeta "Polimlja" Zoran Čarkilović kaže da je do sudara došlo kada je vozač kombija krenuo u preticanje.

- Vozač je normalno vozio, u jednom trenutku preticao je dva vozila, onda je oduzeo gas kao da će da se vrati u svoju traku. Odjednom je dodao gas i krenuo u preticanje šlepera koji je bio ispred i kada smo bili na polovini šlepera, iz drugog pravca pojavilo se to putničko vozilo koje je išlo prilično brzo. Tada je došlo do udesa - rekao ne on.

U firmi ES turs kažu da se njihov kombi kretao brzinom od 70 km na sat. - Naš kombi u trenutku udesa kretao se 70 na sat, a ograničenje je bilo 80. Kako je ispričao naš vozač, on je ispred sebe u trenutku kada je krenuo u preticanje imao čist put, ali se, kada je došao do pola šlepera, iz suprotnog pravca pojavilo to drugo vozilo koje se kretalo velikom brzinom, po njegovoj proceni možda i 160 na sat, a za njega je ograničenje bilo 60 km na sat. Posle udesa učinili smo sve što smo mogli da se deca prebace do Prijepolja. Ne bežimo od svog dela odgovornosti, a istraga će dati rezultate - rečeno je medijima u ovoj firmi.

Protiv vozača kombija M. I. (35) podneta je krivična prijava zbog sumnje da je počinio teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.