MALO JE FALILO DA MU AMPUTIRAJU NOGU: Šmajhel je povraćao kad je video, a zbog jezive povrede danas nema pola lista
Peter Šmajhel je pobegao i povraćao zbog povrede koju je video, Foto: Printscreen/Youtube/Tazzie01

Uznemirujući je snimak

MALO JE FALILO DA MU AMPUTIRAJU NOGU: Šmajhel je povraćao kad je video, a zbog jezive povrede danas nema pola lista

Upozoravamo da nije za one sa slabim stomakom i sadržaj je uznemirujući

Objavljeno:

Ljubitelji fudbala srednje i starije generacije sigurno pamte kao svedoci, dok su mlađe generacije možda viđale snimke, najjezivije i najgore povrede koja je viđana na fudbalskim terenima.

Ime žrtve je Dejvid Bast, a njegovi dželati su Denis Irvajn i Brajan Mekler. Bilo je to na susretu Koventrija i Mančester junajteda 8. aprila 1996. godine.

Došlo je do sudara igrača Koventrija i dvojca iz Junajteda i tom prilikom je Bast zadobio višestruke otvorene prelome obe potkolenične kosti na desnoj nozi. Takoreći, one su bile smrskane.

Prekid je trajao devet minuta, jer osim što je on iznet na nosilima, redari su morali da peru silnu krv sa terena, a legendarni golman "crvenih đavola" je povraćao pored gola kada je video jeziv prizor pred svojim očima.

Da stvar po Basta bude još gora on je tokom boravka u bolnici bio zaražen i nekom vrstom stafilokoka, zbog čega je počelo da mu propada tkivo i mišići, pa su se lekari umalo opredelili da mu amputiraju nogu. Kako su rekli, da se ovo desilo 20 godina ranije, sigurno bi to morali da rade.

Ipak, uspeli su da posle čak 26 operacija mu spase nogu, pa je amputacija izbegnuta, međutim, njegova karijera je bila završena i on nikada više nije zaigrao profesionalni fudbal.

U njegovu čast Koventri i Mančester junajted su odigrali revijalni meč kako bi mu priredili oproštaj, a taj meč je poznat i kao poslednji koji je legendarni Erik Kantona odigrao u karijeri, jer je samo dva dana kasnije objavio kraj karijere.

Evo kako danas izgleda povređena noga Dejvida Basta uz upozorenje da nije za one sa slabim stomakom.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.