DA SE ODMAH FOKUSIRAO NA TEREN, VEĆ BI NAPRAVIO TOP KARIJERU: Bivši igrač Zvezde otkrio pikanterije o Luki Joviću!
Luka Jović, Foto: EPA/Armando Babani

JAVIO SE

DA SE ODMAH FOKUSIRAO NA TEREN, VEĆ BI NAPRAVIO TOP KARIJERU: Bivši igrač Zvezde otkrio pikanterije o Luki Joviću!

Pre nego što je prodat Benfiki, Luka Jović je za Crvenu zvezdu postigao 13 golova

Objavljeno:

Tog maja 2014. godine Crvena zvezda je već bila overila šampionsku titulu.

Poslednje kolo Superlige označilo je i početak velike karijere Luke Jovića. Na asistenciju Miloša Ninkovića talentovani napadač je zatresao mrežu domaćina i postao najmlađi strelac u istoriji kluba sa Marakane.

Sada se vezista Sidneja oglasio povodom nastavka Jovićeve karijere, ali i otkrio zanimljive detalje.

- On je bio jako fin momak. Kada dobijete šansu da sa 16 godina igrate u tako velikom klubu kao što je Crvena zvezda to je prosto neverovatno. Posle nekoliko treninga sa nama prišao sam mu i rekao: „Gledaj, ti si neverovatan talenat, samo treba naporno da radiš, ako to uradiš imaćeš neverovatnu karijeru“. Posle prvog treninga sa nama video sam da je poseban. Da se odmah fokusirao na teren i fudbal napravio bi već veliku karijeru - rekao je Miloš Ninković za australijske medije.

Pre nego što je prodat Benfiki, Luka Jović je za Crvenu zvezdu postigao 13 golova. Međutim, u Lisabonu su počele muke - konkurencija je bila jaka, lep život u jednom od najlepših gradova Evrope.

- Bio sam jako iznenađen što Luka Jović nije igrao više u Benfiki. On je jako dobar na lopti, odličan finišer, veom brz... Snažan je, ponekad vam se čini i da je težak. Međutim, to je samo na prvi pogled. Pogledajte kakav je gol postigao protiv Intera. Čudi me i dalje kako nije uspeo da igra u Benfiki - dodao je odlični vezista.

Zbog greške portugalskog tima, profitiraće Ajntraht iz Frankfurta, u kom se Jović pronašao i postao jedan od najboljih napadača u Evropi. Kao potencijalne destinacije pominju se Barselona, Real Madrid, Čelsi i Mančester Siti.

- Uvek se sećam razgovora sa Nemanjom Vidićem tokom Mundijala 2010. godine. To je verovatno najbolji štoper u proteklih 20 godina. Rekao mi je: „Gledaj, došao sam u Junajted iz Spartaka iz Moskve. Imao sam sreće što sam pored sebe imao Rija Ferninada i ser Aleksa Fergusona kao trenera. Da oni nisu bili tamo možda i ja ne bih postao tako dobar defanzivac. Da je Vidić otišao u Stouk Siti ili neki klub u Španiji verovatno ne bi bio srećan kao u Junajtedu. Jović se sjajno snažao u Ajntrahtu, jer mu je tim odgovarao. Važno je da Jović pronađe klub u kojem će se lako uklopiti u sistem. Tim koji mu odgovara po načinu igre. Kada ste na ovako visokom nivou, i pokušavate da izaberete između Barselone, Reala i Mančester Sitija nema velike razlike - rekao je Ninković.

Miloš Ninković hvali bivšeg saigrača
Miloš Ninković hvali bivšeg saigračafoto: Profimedia

Ključnu ulogu u razvoju svakog igrača pa i Jovića imaju treneri.

- Često upoređujem timove Žoze Murinja i Pepa Gvardiole. Pogledjate samo sledeći podatak. Kod Murinja Mihtarijan, Pogba i Lukaku nisu uopšte napredovali. Igrali su znatno slabije nego u prethodnim klubovima. Za razliku od njih u Sitiju su napredovali Sterling, Sane, Fernandinjo i Aguero. Jović treba da bira trenera koji mu odgovara. Srećan sam zbog njega - jasan je bivši ljubimac Delija.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.