VELIKI SKANDAL U GRUPI SRBIJE: UEFA oduzima bodove zbog neverovatne greške fudbalskog saveza!
UEFA mora da reaguje, Foto: Filip Plavčić

BURNO

VELIKI SKANDAL U GRUPI SRBIJE: UEFA oduzima bodove zbog neverovatne greške fudbalskog saveza!

Prema ovim propisima, da bi neki stranac debitovao za svoju novu reprezentaciju neophodno je da je rođen na teritoriji nove države...

Objavljeno: 11:52h

Reprezentacija Ukrajine osvojila je 4 boda u prve dve utakmice kvalifikacija za EURO 2020.

Ukrajinci su remizirali sa Portugalijom (0:0), potom savladali Luksemburg (2:1), ali bi mogli da ostanu bez osvojenih bodova. Ukrajinski mediji pišu da je razlog naturalizovani Ukrajinac, Žunior Moraeš, koji je igrao na obe utakmice, ali ne ispunjava propise FIFA za nastup u selekciji Ukrajine.

Prema ovim propisima, da bi neki stranac debitovao za svoju novu reprezentaciju neophodno je da je rođen na teritoriji nove države ili da su njegovi biološki otac ili majka, baba ili deda rođeni u toj državi ili da je u toj državi bez prestanka živeo najmanje 5 godina nakon što je postao punoletan.

foto: EPA

U Fudbalskom savezu Ukrajine računali su na ovaj poslednji uslov, pošto je Moraeš u Ukrajini proveo 6 godina i 9 meseci, međutim problem je što je bez prekida u Ukrajini proveo samo 4 godine i 7 meseci.

Međutim, sportski pravnici prokomentarisali su ovu situaciju i ocenili da nema prestupa, jer se FIFA vodi zakonom zemlje koja je u pitanu, u ovom slučaju Ukrajine, a on kaže da je neophodno da stranac provede bez prestanka 183 dana u Ukrajini.

Žunior Moareš je bio na pozajmici u Kini 4 meseca u 2017. godini, ali je na teritoriji Ukrajine živeo više od 200 dana. Očekuje se da konačni sud o ovom slučaju daju FIFA i UEFA.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.