NOVAK ISKREN KAO NIKADA DO SADA O SRBIMA I HRVATIMA: Pričamo da smo veliki hrišćani, a nismo u stanju da oprostimo!
Novak Đoković, Foto: EPA/David Crosling

otvoreno

NOVAK ISKREN KAO NIKADA DO SADA O SRBIMA I HRVATIMA: Pričamo da smo veliki hrišćani, a nismo u stanju da oprostimo!

I ja ne želim da im govorim bilo šta, jer ja imam ljude oko mene koji su izgubili najbliže svoje u ratu i to je strašna stvar i to se ne može zaboraviti - rekao je Novak

Objavljeno: 16:33h

Svaka reč Novaka Đokovića se posmatra drugačijim očima, svaki put kada izjavi nešto od toga se pravi pompa i konstantno je pod lupom javnosti.

Jedna od njegovih izjava koja je zapalila region odnosila se na podršku reprezentacije Hrvatske na Svetskom prvenstvu u Rusiji.

Svestan je Novak svega toga, pa nijedna njegova objava na društvenim mrežama nije slučajna.

Ipak, kada je reč o ovoj objavi, prvi reket sveta ističe da je imao dilemu, ali da je na kraju poslušao srce.

- Postoji i jedno i drugo. Postoji prirodno taj osjećaj, jer ja ne radim ciljano stvari poput te, ne želim da izazovem negativne reakcije u javnosti protiv mene. Zašto bih to učinio? Ne želim uopšte, ja sam se trudio da budem apolitičan i van svih tih dešavanja koja imaju negativan kontekst i koje su sporne. Trudio sam se uvek da budem iznad toga. I izvan toga da se bolje izrazim.

Novak se plasirao u osminu finala Mastersa u Majamiju
Novak se plasirao u osminu finala Mastersa u Majamijufoto: EPA/Jason Szenes

Međutim, kada osećam nešto, želim da to učinim, ako nije to sada previše osetljivo i delikatno, a to jeste bilo na granici, jer je to jako jedna delikatna tema zbog tenzija i ratova koji su ostavili i dalje su sveže rane ratova i ja se trudim da ne učestvujem uopšte.

Trudio sam se uvek da ne učestvujem, ali sa druge strane mi pričamo o tome kako smo veliki hrišćani, a nismo u stanju da oprostimo. To je prva stvar. Znači, ja ne govorim da sada ljudi koji su nekoga izgubili u ratu trebaju nekoga da zaborave. I ja ne želim da im govorim bilo šta, jer ja imam ljude oko mene koji su izgubili najbliže svoje u ratu i to je strašna stvar i to se ne može zaboraviti. I ja jednostavno razumem te ljude, saosećam se sa njima, imam puno empatije - rekao je Đoković u potpuno drugačijem intervjuu za Vice.

Imao je Novak i poruku za ceo region:

- Moje pitanje je: da li ćemo da ostanemo zarobljeni u toj nekoj emociji mržnje i neprihvatanja ili ćemo se izdići iznad toga i da nastavimo dalje u pozitivnijoj emociji poštovanja i razumevanje? Ja osećam da je to ispravno i da je to pravilno i da ja ću tako da se ponašam i sada, onaj koji ne želi to da prihvati, imam puno poštovanje, jer svako ima pravo da se postavi kako želi, ali ja ću to tako da radim, jer osećam da je to ispravno i da jedino tako možemo da imamo neku budućnost koja nam stvara neku vrstu prihvatanja i mira - završio je Đoković.

Kompletan intervju za VICE pogledajte OVDE.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.