POSLE MNOGO PEHOVA ZA SRBIJU, JEDAN I ZA NAŠE RIVALE: Portugalci ostali bez važnog igrača!
Kristijano Ronaldo i Žoao Feliks, Foto: EPA/Rodrigo Antunes

PRES KONFERENCIJA PRED SRBIJU

POSLE MNOGO PEHOVA ZA SRBIJU, JEDAN I ZA NAŠE RIVALE: Portugalci ostali bez važnog igrača!

Meč sa Orlovima trebalo je da mu bude debitantski za nacionalni tim

Objavljeno: 18:48h

Fudbalska reprezentacija Portugalije je na poslednjem treningu pred duel sa Srbijom (ponedeljak, 20.45) imala sve igrače na okupu, prvi put od okupljanja.

Od povrede i gripa oporavili su se Mario Rui i Gonsalo Gedeš, ali posle pola sata usledilo je osipanje tima. Zbog povrede desnog stopala, trening je morao da napusti Benfinikin dragulj, supertalentovani Žoao Feliks.

Neizvesno je da li će mladi fudbaler moći da nastupi u duelu sa Srbijom.

- Videćemo. Ne izgleda ozbiljno, još analiziramo. Nije se žalio, normalno je počeo trening i potom je osetio bol u stopalu. Otišao je na preglede i čekamo rezultate. U ovom trenutku su šanse 50/50 - rekao je Fernando Santoš, selektor Portugalije.

Meč sa Orlovima trebalo je da bude Feliksov debitantski za nacionalni tim, a portugalski novinari ga već porede sa Kristijanom Ronaldom. Međutim, selektor ima drugačije mišljenje o njemu.

- Da ne mislim da je sjajan, zar bih ga zvao? On je u timu zato što ima enorman potencijal. Svi koji su u reprezentaciji su tu zbog kvaliteta. Ali ne možete da poredite neke stvari koje su neuporedive. Oni su različiti, čak i po građi. Da biste ih poredili, oni bi morali da budu slični. A nisu. Naravno, jedino po čemu možete da ih poredite je to što su kvalitetni fudbaleri. Oni su igrači koji su preodređeni. Kao što su ranije bili Šalana, Futre, Renato - zaključio je strateg portugalske reprezentacije.

Fernando Santoš
Fernando Santoš foto: EPA

- Uvek sam govorio da će nam ova utakmica biti jako važna, nevezano za ishod sa Ukrajinom. To su dva podjednako bitna meča. Treba da budemo svesni da su nam se ovakve stvari dešavale i ranije. Ako već imate taj stav ’uvek počinjemo loše’, onda možete isto tako i da se nadate da ćemo pobediti sve ostale utakmice. Tako je bilo u prošlim kvalifikacijama. Samopouzdanja nam nikad ne fali, a brojke to i dokazuju. U poslednjih 18 mečeva imamo 16 pobeda, remi i poraz. To mogu samo ekipe sa samopouzdanjem. Posle svake utakmice analiziramo šta može bolje. Čak i kada pobeđujemo. Protiv Ukrajine nam je nedostajao gol, a imali smo makar četiri-pet šansi i lopta je dobro cirkulisala - istakao je Santoš.

Kritičare podseća na start prošlih kvalifikacija kada je poražen od Švajcarske, a do kraja je pobedio u svakom meču i obezbedio prvo mesto.

- Uvek sam govorio da će nam ova utakmica biti jako važna, nevezano za ishod sa Ukrajinom. To su dva podjednako bitna meča. Treba da budemo svesni da su nam se ovakve stvari dešavale i ranije. Ako već imate taj stav ’uvek počinjemo loše’, onda možete isto tako i da se nadate da ćemo pobediti sve ostale utakmice. Tako je bilo u prošlim kvalifikacijama. Samopouzdanja nam nikad ne fali, a brojke to i dokazuju. U poslednjih 18 mečeva imamo 16 pobeda, remi i poraz. To mogu samo ekipe sa samopouzdanjem. Posle svake utakmice analiziramo šta može bolje. Čak i kada pobeđujemo. Protiv Ukrajine nam je nedostajao gol, a imali smo makar četiri-pet šansi i lopta je dobro cirkulisala - rekao je Santoš na konferenciji za medije.

BONUS VIDEO.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.