KAKO JE MILIVOJEVIĆ UŠAO U REPREZENTACIJU? Nisam imao pojma ko je on, mislio sam da je još jedan tatin sin...
Luka Milivojević, Foto: Starsport©

kakva priča

KAKO JE MILIVOJEVIĆ UŠAO U REPREZENTACIJU? Nisam imao pojma ko je on, mislio sam da je još jedan tatin sin...

- Luka i svojim kvalitetima i harizmom apsolutno zaslužuje mesto u reprezentaciji Srbije - rekao je ugledni srpski novinar Nebojša Petrović

Objavljeno: 18:37h

Život nekada može da izrežira bolje od najboljih svetskih reditelja.

Kako se postaje šampion i veliki fudbaler?

Pored talenta i rada moraju da vam se sklope kockice, a mora neko i da vas primeti. Malo je istinskih stručnjaka u srpskom fudbalu koji mogu da prepoznaju prave igrače i "namirišu" majstora sa loptom.

Jedan od njih je trener Zemuna - Dejan Švaba Đurđević.

Binić, Mrkela i Đurđević
Binić, Mrkela i Đurđevićfoto: Saša Pavlić Koky

Kao što je malo stručnjaka u Srbiji, isto tako je malo i kvalitetnih sportskih novinara. Endemska vrsta, reklo bi se - ali jedan od ljudi koji su sinonim za sportsko novinarstvo na ovim prostorima je Nebojša Petrović.

Popularni Neša, novinar SOS-a i Monda, je u podkastu kolege Nikole Jankovića oktrio sjajnu anegdotu, kako se Luka Milivojević našao na Evropskom prvenstvu za mlade u Turskoj 2007. godine i kako je Švaba Đurđević primetio kapitena Kristal Palasa, kao tada igrača kragujevačke Šumadije.

- Tada su kadeti izborili plasman na EP u Turskoj i reprezentacija se pripremala u Turskoj. Švaba je između dva treninga sedeo u kafiču i pio kafu, kad mu se odjendom obratio čovek sa kačketom i rekao 'moj mali je fenomenalan'. On je odmah pomislio da je to jedan od milion očeva u Srbiji koji za svog malog misli da je Kristijano Ronaldo. Ipak, ostalo je to njemu u glavi i rekao je sekretaru stručnog štaba da mu se raspita kada je trening Šumadije iz Kragujevca. Odu oni na trening, obuče se da ga niko ne primeti i sekretaru napomene da mu ne govori ko je mali, jer ako momak zaista valja primetiće ga po prvom kontaktu sa loptom. Prvi dodir sa loptom i odmah je video da je to to.

A, sada je kapiten Kristal Palasa
A, sada je kapiten Kristal Palasafoto: AP

Luka je posle tog treninga dobio poziv za kadetsku reprezentaciju. Kompletne pripreme za EP u Turskoj je prošao, a dan pred oldazak na smotru najboljih kadetskih selekcija Starog kontinenta Dejan Đurđević je pozvao Milivojevića u svoju kancelariju.

Misleći da Đurđević želi da se zahvali Luki na svemu i pošalje ga kući, mladi Milivojević je razdužio opremu i došao u civilu na sastanak.

Umesto da ga pošalje kući, Đurđević je rekao Milivojeviću da počinje prvi meč na Evropskom prvenstvu.

- Luka je pao na kolena, nije mogao da veruje šta mu se desilo - završio je Neša priču.

Preporučujemo vam da pogledate kompletan podkast - izvanredan je!

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.