NAJVEĆE PATKE VEČITIH RIVALA: Rivaldo debituje na Čika Dači, Inzagi rešeta Sartid, Mutu se sprema za Stefan Braun!
Simone Inzagi u Zvezdi, Rivaldo u Partizanu, Foto: EPA/Simone Arveda, Profimedia, Starsport©

KAD SE SAMO SETIMO...

NAJVEĆE PATKE VEČITIH RIVALA: Rivaldo debituje na Čika Dači, Inzagi rešeta Sartid, Mutu se sprema za Stefan Braun!

Povodom vesti da bi Kolarov mogao karijeru da nastavi u Partizanu, prisetili smo se svih transfer besmislica koje su ordinirale srpskim medijima

Objavljeno: 17:05h
Aleksa Radosavljević

Aleksandar Kolarov u Partizanu - lepo je to zazvonilo srpskim medijskim nebom i u ušima Grobara, ali se već istog dana pojavila vest da je kapitenu Srbije i levom beku Rome Vučica ponudila novi ugovor, a po završetku istog i direktorsku stolicu.

Ta vest o pouzdanom defanzivcu sa topom u levoj nozi podsetila nas je na neke od najbizarnijih vesti sa kojim se srpska fudbalska javnost suočila, a da se tiču transfera.

Aleksandar Kolarov
Aleksandar Kolarov foto: Beta/Branislav Božić

Svi bismo mi voleli da gledamo Večiti derbi na kom su golove postigli Rivaldo, Simone Inzagi, Nikola Ventola, Robert Levandovski i još neke zvezde svetskog fudbala koje su dovođene u vezu sa topčiderskim rivalima, ali jasno nam je da od toga nije bilo ništa.

U ovom tekstu imaćete priliku da se setite gotovo svih zaboravljenih transfer saga završenih, nažalost, negativnim ishodom. Možda su i jedine prave fudbalske zvezde koje su se obrele u Humskoj i u Ljutice Bogdana Taribo Vest, Ailton, Valeri Božinov... A, "pataka" je bilo daleko više...

Pa, počnimo...

RIVALDO U PARTIZANU

Krajem 2011. godine pojavila se informacija da bi legendarni Brazilac Rivaldo mogao da pojača Partizan. Tu informaciju je čak i potvrdio i tadašnji sportski direktor kluba iz Humske, Mladen Krstajić.

- Tačno je da smo jutros dobili ponudu od Rivaldovog agenta da dođe u Partizan. Zanimljivo je kako se ovakve informacije brzo šire... Sigurno da nam je drago da takva legenda ima želju da obuče Partizanov dres. Ipak, mi ćemo se osloniti na naše snage, na ono što imamo ovde i u Teleoptiku. U svakom slučaju, ova ponuda prija, jer znači da se u Partizanu dobro radi i da je naš klub na glasu - rekao je Krstaijić.

Rivaldo je u tom trenutku imao 39 godina i svi u taboru kluba iz Humske smatrali su da je Brazilac previše star kako bi pomogao Paritzanu.

INZAGI U ZVEZDI

Još jedna "transfer bomba" dogodila se kada je Piksi bio prvi čovek kluba sa Marakane, samo godinu dana ranije.

Takođe je navodno jedan renomirani napadač trebalo da dođe u Ljutice Bogdana, a u pitanju je bio Simone Inzagi.

Inzagi je tada bio fudbaler Lacija, ali je imao veoma malu minutažu, pa je navodno želeo da promeni sredinu. Ipak, sve su to bile informacije plasirane od neobaveštenih novinara.

VENTOLA U PARTIZANU

Dolaskom Lotara Mateusa u Partizan 2003. godine krenuo je i neverovatan broj spekulacija sa imenima koja bi mogla da pojačaju crno-bele, a jedno od najvećih koje se pominjalo jeste Nikola Ventola.

Italijanski fudbaler u tom periodu nije bio u prvom planu u Interu, pa se šuškalo o njegovoj dolasku u Humsku, ali je Italijan na kraju odabrao pozajmicu u Sijenu.

TRISTAN U ZVEZDI

U vreme kada je predssednik Crvene zvezde bio Dragan Stojković, navodno je postojala mogućnost da španski napadač obuče crveno-beli dres.

Bilo je to u smiraj zimskog prelaznog roka 2007. godine, kada je Tristan bio član Livorna, ali na kraju se ova transfer bomba nije realizovala.

MUTU U PARTIZANU

Malo je falilo da fenomenalni rumunski napadač 2010. godine stigne u Partizan.

Naime, Mutu je tada bilo zabranjeno da igra u Italiji zbog dopinga, a navodno svemu je trebalo da kumuju dobro odnosi crno-belih i Fiorentina, kao i činjenica da je klub iz Humske tada igrao Ligu šampiona.

Na kraju ipak nije došlo do dogovora sa sjajnim rumunski fudbalerom.

LEANDRO DAMJAO U ZVEZDI

Ovog leta takođe smo bili svedoci priča o tome da će jedno veliko ime pojačati Crvenu zvezdu.

U pitanju je bivši napadač brazilske reprezentacije, Leonardo Damjao, koji je za "selakao" odigrao 17 mečeva.

Pre par godina je bio član Kruzeira (nakon neuspešne epizode u Betisu), a u to vreme crveno-beli su bili zainteresovani za sjajnog napadača, ali nisu mogli da isprate njegove finansijske zahteve, pa je na kraju završio u Flamengu.

Nisu to bile jedine, ali definitivno jesu najpoznatije patke, jer se u vezu sa Večitima dovodilo još nekoliko svetskih fudbalskih zvezda.

Prošlog leta pominjan je Bojan Krkić kao jedna od mogućih opcija crveno-belih.

Nedugo pre toga, Miloš Krasić je u medijima figurirao kao prvi pik Partizana za pojačanje.

Takođe, minulog avgusta je bivši napadač Mančester junajteda Federiko Makeda, večiti propali talenat, navodno nuđen Zvezdi, ali ni od tog transfera nije bilo ništa.

A, tek kada se setimo Alvara Rekobe, koji je na zalasku karijere navodno razmatrao da pređe u redove crveno-belih, bivšeg igrača Porta i Juventusa Kristijana Telja, pa i srpskog univerzalca Gojka Kačara, jasno je da je ova lista poduža.

Bilo je i raznih drugih "patki", poput Lukasa Kastromana, Arijela Ortege, Leandra Kufrea, Roberta Levandovskom (toliko puta ispričana priča kako je nuđen Zvezdi), pa i Raula Brava, ali mislimo da bi bilo previše kada bismo vam nabrojali baš sve "mokre snove" čelnika klubova sa Topčidera.

Ako smo nekog izostavili, a vi ga se sećate i mislite da pripada našoj listi, obavezno ga pomenite u komentarima, pa možda napišemo i neki tekst o njemu...

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.