LUKA JOVIĆ JE KAO SUAREZ: Preopasan je, jer ne čeka priliku! Najmanja greška i on je već dao gol!
Luka Jović i Mladen Krstajić na treningu Srbije, Foto: Starsport©

Istančan nju za golove

LUKA JOVIĆ JE KAO SUAREZ: Preopasan je, jer ne čeka priliku! Najmanja greška i on je već dao gol!

Selektor Srbije je nemačkim medijima objašnjavao zašto je srpski napadač tako dobar

Objavljeno:

Fudbaleri Srbije će u sredu odigrati prijateljski meč protiv Nemačke u Volfzburgu, a povodom tog susreta naš selektor Mladen Krstajić dao je intervju za tamošnje medije.

Nekadašnji igrač Verdera i Šalkea je bio idealan sagovornik kako povodom duela dva tima koji će biti poslednja provera pred početak kvalifikacija za EURO 2020, a takođe i da govori na temu toga što je "srpski" Ajntraht hit sezone u Bundesligi.

Mladen Krstajić je nahvalio Luku Jovića
Mladen Krstajić je nahvalio Luku Jovićafoto: EPA/Srdjan Suki

Trojica srpskih reprezentativaca nose klub iz Frankfurta, a Nemci su posebno impresionirani Lukom Jovićem koji je trenutno najbolji strelaca Bundeslige.

- Prvo, želim da kažem da je Luka u neverovatnoj formi, što je važno i za mene (smeh). Na dobrom je putu i potrebno je da se razvija. Zajedno sa Ajntrahtom će doneti pravu odluku - rekao je Krstajić.

Za napadača Srbije je najviše zagrizla Barselona i svi uveliko pričaju o tome da će se od leta preseliti na "Kamp Nou" u transferu vrednom više desetina miliona evra.

Luka Jović je prvi strelac Bundeslige
Luka Jović je prvi strelac Bundesligefoto: Profimedia

- Sve što mogu da kažem je da mu želim najbolje u karijeri, puno uspeha. Jasno je da ima ogroman potencijal i da može dosta toga da postigne. Mogao bih da ga uporedim sa Luisom Suarezom iz Barselone, Rođeni je golgeter, sa istančanim osećajem za loptu. Hrabar je i posebno opasan jer ne čeka priliku, trudi se da je sam stvori. Jedna greška odbrane, i najmanja, otvara mu dovoljno prostora da postigne gol. Kao selektor, trudim se da se ne mešam u privatne stvari svojih fudbalera. Naravno, sve dok to nije neizbežno. Tada koristim bogato iskustvo da im pomognem, koliko mogu. Mislim da imam ideju šta im je potrebno.

Krstajić ističe i kako je Ajntraht dobar primer kako balkanski igrači mogu dobro da igraju zajedno i donose dobre rezultate ekipi.

- Da, sva trojica su se odlično snašla u sistemu kluba iz Frankfurta. Njihovi individualni kvalitet nikada nisu dolazili u pitanje. Takođe, pokazali su i da trojica fudbalera sa Balkana mogu da igraju zajedno u istom timu (smeh). Tačnije, sa Hrvatom Ante Rebićem ima ih četvorica. Jović se superbrzo adaptirao na Bundesligu, brže nego što sam očekivao - dodao je Krstajić.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.