Terzić otkrio koliki je budžet Zvezde i zašto ne mogu da ga kompletnog iskoriste?

Stari dugovi - najveći problem

Terzić otkrio koliki je budžet Zvezde i zašto ne mogu da ga kompletnog iskoriste?

U taboru crveno-belih očekuju da jednom ili dva puta u naredne tri godine učestvuju u grupnoj fazi nekog UEFA takmičenja
Objavljeno:

Pre nekoliko dana je Evropu obišla vest o tome da je Galatasaraj izbačen iz evropskih takmičenja za narednu sezonu zbog nepoštovanja finansijskog fer-pleja, a ovdašnjoj fudbalskoj javnosti se odmah javilo sećanje na 2014. godinu kada je Crvena zvezda iz istih razloga, kao šampion Srbije, odstranjena iz takmičenja pod okriljem UEFA. Odmah se pojavila bojazan da, kojim slučajem crveno-beli, koji i ove godine hitaju ka šampionskoj tituli, ne zadesi ista sudbina, ali je te dileme u razgovoru za "Novosti" razrešio generalni direktor kluba Zvezdan Terzić.

- Imamo još nekih dugovanja, ali očekujem da ćemo to rešiti do 31. marta kada je rok UEFA - rekao je Terzić koji je rekao da klub najvećih problema i dalje ima sa starim dugovima koji non-stop stižu na naplatu. - Planiramo da u naredne tri godine bar jednom ili dva puta uđemo u neku od liga UEFA. Da li će to biti već ove sezone ne znam. Posle turbulentnog perioda koji je iza nas, potrebno je vreme. I sreća u žrebu. Najveći problem Crvene zvezde je što mi najveći deo prihoda koje ostvarimo trošimo na vraćanje nasleđenih dugova. Veliku zahvalnost dugujemo premijeru Aleksandru Vučiću koji je pomogao potpisivanje i produžetak sponzorskih ugovora sa "Gaspromom" vrednim 4,5 miliona evra i "Telekomom" 800.000 evra - rekao je Terzić za "Novosti" i naveo da klub sa Marakane očekuje isplaćivanje rate za kredit "Poštanskoj štedionici".
- Prošlog maja smo u jednom danu isplatili nasleđene dugove. Sada nas čeka plaćanje rate za kredit od 3.200.000 evra "Poštanskoj štedionici", koji je uzet još 2011. godine. Dolaze nam razne sudske odluke po tužbama od pre 10 ili 15 godina. Da nemamo svakodnevnu borbu sa repovima iz prošlosti mnogo lakše bismo se pripremali za tekuće obaveze. Prema rečima prvog operativca Zvezde, klub ima projektovani budžet od 11 miliona evra, ali je problem što ne znaju koliki deo tog novca će imati na raspolaganju, jer ne znaju koje stare obaveze će prispeti na plaćanje i one moraju da se regulišu prvo.
- Stvari sada stoje ovako: imamo sponzorske ugovore vredne 6 miliona evra, moramo od transfera prihodovati minimum 4 miliona evra godišnje. U proseku, TV prava i ulaznice za domaće prvenstvo nam donose prihod od oko milion evra godišnje. Ukupan projektovani budžet nam je 11 miliona evra, ali od tog iznosa moramo plaćati i stare nasleđene dugove koje ne možemo izbeći. - U ovom momentu nije poznato koja će nam stara obaveza dospeti na plaćanje tako da nikada ne znamo koliko od ovih 11 miliona evra možemo koristiti kao budžet za tekuće poslovanje. Ako se plasiramo u Ligu Evrope ili uz veliku sreću u žrebu u LŠ, to bi donelo ogroman prihod koji bi značio konačnu stabilizaciju kluba i mogućnost većeg ulaganja u igrački kadar - rekao je Terzić. (Espreso.co.rs / Izvor: Večernje novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.