TERZIĆ I KOKEZA ZA RADOST DELIJA: Zvezdi se priznaje titula iz 1946. godine?
Zvezdan Terzić i Slaviša Kokeza, Foto: Beta/Branislav Božić

zvanični zahtev

TERZIĆ I KOKEZA ZA RADOST DELIJA: Zvezdi se priznaje titula iz 1946. godine?

Videćemo da li će FS Srbije prihvatiit zahtev direktora Crvene zvezde

Objavljeno: 20:15h

Slaviša Kokeza je dobio novi mandat na čelu Fudbalska saveza Srbije, a priliku da mu čestita na reizboru iskoristio je i Zvezdan Terzić.

Direktor Zvezde je poželeo Kokezi srećan i upešan novi, četvorogodišnji mandat, ali mu je uputio i zvanični zahtev da crveno-belima prizna titulu iz 1946. godine, preneo je ugldeni srpski novinar Nebojša Petrović.

- Ovom prilikom želim da vam se obratim sa zahtevom da skupština FSS-a kao najviši organ našeg saveza, uzme u razmatranje zahtev FK Crvena zvezda podnet FSS-u 17.01.2017. godine za priznavanje titule prvaka Srbije koju je 1946. godine osvojila FK Crvena zvezda kao titule nacionalnog karaktera. U zahtevu smo naveli sve činjenice koje nedvosmisleno ukazuju na to da je Crvena zvezda osvajač šampionske titule te 1946 godine. Isti zahtev smo podneli i sada, odnosno 07.03. ove godine. U tom smislu tražimo da Skupština danas donese odluku i izda nalog nadleznim organima FSS-a tj. pravnoj komisiji FSS-a, a u slucaju potrebe i drugim organima, da u primerenom roku daju svoje mišljenje o ovoj inicijativi, a nakon čega bi Skupština FSS-a na svojoj sledećoj redovnoj sednici donela i svoju definitivnu odluku o istoj, a u skladu sa nasim zahtevom i dobijenim mišljenjem od strane nadležnih organa FSS-a - rekao je Zvezdan Terzić.

Zvezda je titulu iz 1946. godine osvojila na republičkom šampionatu u Federativnoj Narodnoj Republici Jugoslaviji.

U klubu s Marakane smatraju da je takva računica poštena, s obzirom na to da se u međuvremenu Jugoslavija raspala. Usput, Nogometni savez Hrvatske je na listu svih dosadašnjih osvajača prvenstava već uvrstio Hajduk kao prvog šampiona države, a Splićani su te 1946. bili prvaci u ligi NR Hrvatske, na isti način kao što je to učinila i Zvezda u NR Srbiji.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.