MILOJE PROGOVORIO O OSTANKU U ZVEZDI: Razmišljao sam da odem...
Vladan Milojević je napravio čudesne rezultate sa Zvezdom, Foto: Beta/Branislav Božić

pričao je o svemu

MILOJE PROGOVORIO O OSTANKU U ZVEZDI: Razmišljao sam da odem...

"Ja ne volim bezobrazluk, volim mangupe. Obožavam mangupe. Ali mani me bahatosti i gordosti. To su karakteristike koje se zgražavam u privatnom životu"

Objavljeno: 14:06h

Trener Crvene zvezde, Vladan Milojević dao je za Mozzart sport opširan intervju u kome je govorio o svom boravku u taboru srpskog šampiona.

Da li je verovao u to da će već u prvoj sezoni izboriti Evropu.

- Bio bih neiskren kada bih rekao da sam verovao u Ligu Evrope ili Ligu šampiona, ali… Uvek sam verovao u sebe, u ono što radim. Ne plašim se ničega. Zna ko sam i šta sam, i koliko radim. Voleo bih da neko bude sa mnom 24 sata. Mnogi ne bi prihvatili takav život. Ja sam radoholik, obožavam fudbal. Dajem sve od sebe, jer verujem da mogu da napravim nešto. Uvek verujem u pobedu, jer u porazu ne možete mnogo da izgubite. Možete samo mnogo da naučite.. Promenio sam se mnogo kao ličnost, godinu dana u Panioniosu mi je mnogo značilo. To je moja prekretnica života. Trenirao sam sjajnu generaciju, gde je bio Ben. Proveli smo 60 posto prvenstva na drugom mestu što je bilo neverovatno. Držala nas je kompaktnost. Kada sam već došao u Zvezdu hteo sam da nateram igrače i saradnike da veruju u ono što rade. Ima još jedna poslovica koja mi se mnogo sviđa.. Znate, gluva žaba se takmičila i želela da se popne na vrh. Ja sam bio ta glava žaba. Milion njih me okrenulo telefonom da mi kaže da sam lud i drogiran,da mi to ne treba

Vladan Milojević na utakmici u Pragu
Vladan Milojević na utakmici u Pragu foto: Beta

Da li je nekada pomišljao da napusti sve i ode iz kluba?

- Jesam… Treneru se obnavlja ugovor na svakoj utakmici.

Zvezda danas u 17.00 gostuje Radu, a kako igra tim Vladana Milojevića, Građevinari ne bi trebalo da predstavljaju problem. Kvota na pobedu crveno-belih bez primljenog gola (Sigurna pobeda) je 1,77. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Rad - Zvezda

Kakvo mišljenje ima o strancima koji stignu u srpski klub?

- Stranci nikada nisu ovde nosili klub,mada ih je bilo vrhunskih. I stvarno su nam mnogo pomogli, i i dalje nam pomažu. I opet smo tu imali „sreće“ da pogodimo sa igračima koji su nosili klub. Tako se to izdešavalo. A kada sam došao ovde sve je pucalo od negative. I kad smo krenuli na pripreme čekao se samo pogrešan korak, da se sve slomi. Tada bi nas udarali jako i duboko.

Detalj sa meča protiv Čukaričkog
Detalj sa meča protiv Čukaričkog foto: Starsport©

Šta vas najviše nervira u srpskom fudbalu?

- Treba malo neke stvari da se srede. Mnogo je negative, mnogo je negativnih priča u celoj Srbiji. Baš nedavno sam pričao sa jednim dobrim drugarom.. Nije želeo da upiše klinca da trenira fudbal, jer je čuo da je fudbal namešten i prljav. A dete je želelo da igra baš to. Trebalo je valjda da kaže: „Ej daću dete da igra fudbal, da se druži sa drugarima“. To me strašno iznerviralo. Ne kažem da nema negativnih stvari, ali i u drugim zemljama je tako. U Grčkoj kao učesnik fudbala ne smete da pričate negativno, a to je balkanska zemlja. Isto tako i na Kipru. Obični ljudi ne vole fudbal zbog takvih stvari. Moramo da povedemo računa o tome.

Superliga Srbije
Superliga Srbije foto: Filip Plavčić

Kakve igrače voli i da li podržava sportski bezobrazluk na terenu?

- Ja ne volim bezobrazluk, volim mangupe. Obožavam mangupe. Ali mani me bahatosti i gordosti. To su karakteristike koje se zgražavam u privatnom životu.

Valjda su igrači plaćeni da podnesu takvu vrstu pritiska?

- Zamislite pojedinca koji dođe ovde i vidi Milijaša. To je šok. Treba Milijaš da mu nešto kaže, pa da deli sobu sa njim. A do sada ga je gledao na televiziji. Verujte mi, drago mi je što su momci došli da vide Marina, da igraju sa njim. Nama je potrebno vreme za prilagođavanje. Ovde je mnogo teško. Izlaziš pred 50.000 ljudi, viđaju te navijači u gradu. Neko to ne može da iznese.

Vladan Milojević pred meč sa Napolijem
Vladan Milojević pred meč sa Napolijem foto: AP

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs / Mozzart sport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.