NOVI PROBLEM U HUMSKOJ: Partizan ostaje bez Evrope čak i ako plati 2.500.000 evra?
Fudbaleri Partizana posle Večitog derbija na Marakani, Foto: Dado Đilas

sve je moguće

NOVI PROBLEM U HUMSKOJ: Partizan ostaje bez Evrope čak i ako plati 2.500.000 evra?

Nedavno je UEFA upozorila upravu crno-belih da ukoliko u najkraćem roku ne plate 2.500.000 evra, evropska kuća fudbala će ih sankcionisati onako kako najviše boli - izbacivanjem iz evropskih takmičenja

Objavljeno:

Fudbalerima Partizana ne ide baš najbolje u ovoj sezoni.

Posle otkaza za Miroslava Đukića na startu prvenstva i Zoran Mirković je odlučio da napusti tim i ostavi upražnjeno mesto trenera, ali nije to najveći problem.

Naime, izuzetno loši crno-belih u prvenstvu bi mogli da ih koštaju igranja Evrope u narednoj sezoni. Crno-beli se na deset kola pre kraja šampionata nalaze na trećoj poziciji, ali ukoliko ekipa Čukaričkog danas savlada Vojvodinu u gostima, prestići će Partizan na tom mestu i imati priliku da se bore za mesto u evropskim takmičenjima na leto.

Crno-beli slave gol protiv Spartaka
Crno-beli slave gol protiv Spartaka foto: Starsport

Nedavno je UEFA upozorila upravu crno-belih da ukoliko u najkraćem roku ne plate 2.500.000 evra, evropska kuća fudbala će ih sankcionisati onako kako najviše boli - izbacivanjem iz evropskih takmičenja.

Ali, postoji mogućnost da crno-beli u još jednom slučaju ostanu bez izlaska na evro-scenu i to samo ako se dogodi da ekipa Mladosti iz Lučana završi u finalu Kupa Srbije, a crno-beli budu četvrti na kraju šampionata i ne obezbede pomenuto finale.

Fudbaleri Mladosti iz Lučana
Fudbaleri Mladosti iz Lučana foto: Starsport©

Onda bi tim iz Lučana bez obzira na poziciju na tabeli obezbedio kvalifikacije za Ligu Evrope, a pošto su potencijalni finalisti (Crvena zvezda i Radnički) svojim pozicijama u Superligi izborili plasman u Evropu i tako bi tim iz Humske ostao praznih ruku.

Napominjemo, ovo su samo kalkulacije na koje treba obratiti pažnju, a ko zna šta sve može da se desi do kraja šampionata. Ostaje nam da ispratimo nikad zanimljiviju trku za Evropu u domaćem fudbalskom prvenstvu.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.