MARAKANA I JUGOVIĆEV PENAL ZA ISTORIJU: Evropske večeri koje Srbija pamti, a sad ih se zbog Tadića ponovo priseća!
Vladimir Jugović u dresu Juventusa i Marakana - ilustracija, Foto: Profimedia

PODSETNIK...

MARAKANA I JUGOVIĆEV PENAL ZA ISTORIJU: Evropske večeri koje Srbija pamti, a sad ih se zbog Tadića ponovo priseća!

Ponovo jedan Srbin može da odluči sudibnu Stare dame

Objavljeno:

Novinar RTS-a, Predrag Strajnić kao da je predosetio duel Juventusa i Ajaksa u Ligi šampiona, bio je predmet podsmeha tih dana, ali sudbina je htela da se duel dva velikana evropskog fudbala ipak dogodi.

Legendarni golman Intera Žulio Sezar je izvukao kuglice i spojio Staru damu i Kopljanike u četvrtfinalu Lige šampiona.

Susret ova dva tima asocira na neka stara vremena i na legendarne utakmice, a posebno na Srbe i glavni grad Srbije - Beograd, koji su odigrali vitalne uloge u tim duelima.

Ajaks ima poseban značaj za svakog navijača Juventusa, pošto je italijanski velikan poslednji put osvojio ušati pehar upravo igrajući finale protiv kluba iz Amsterdama.

Stara dama je 1996. godine u Rimu savladala Ajaks posle boljeg izvođenja penala, a odlučujući jedenaesterac, koji je Juveu doneo drugi pehar najboljeg tima Evrope, postigao je Vladimir Jugović.

Srbija se nekako uvek provlači kroz duele ova dva kluba. Ajaks i Juventus su davne 1973. godine takođe igrali finale tadašnjeg Kupa evropskih šampiona u Beogradu.

Marakana je bila mesto spektakla, a Kopljanici su minimalnim rezultatom savladali torinski klub i osvojili trofej. Pobedonosni gol delo je Džona Ripa.

Na redu je novi duel, ponovo jedan Srbin ima bitnu ulogu u borbi Juvea i Ajaksa za nastavak borbe za pehar Lige šampiona, ali Dušan Tadić će naspram sebe imati Kristijana Ronalda i Juventus, kome je Ušati postao opsesija, a dolaskom jednog od najboljih fudbalera u istoriji neuspeh nije opcija za Staru damu.

Ipak, Tadić i Kopljanici su pokazali da su spremni za velika dela, ponizili su prvaka Evrope usred Madrida i poslali jansu poruku celom fudbalskom svetu - 'ne plašimo se nikog'!

Prvi meč u Amsterdamu je na programu 10. aprila u Amsterdamu, a revanš se igra šest dana kasnije u Torinu.

Očekuje nas novi spektakl, u to nema sumnje.

BONUS VIDEO:

(Espreso Sport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.