AJNTRAHT JE U ČETVRTFINALU: Jović vodi Nemce ka istoriji! Dinamo izbačen, Slavija ide dalje posle ludnice!
Slavlje posle gola Luke Jovića, Foto: AP

liga evrope, osmina finala

AJNTRAHT JE U ČETVRTFINALU: Jović vodi Nemce ka istoriji! Dinamo izbačen, Slavija ide dalje posle ludnice!

Žreb za četvrtfinale Lige Evrope na programu je u petak od 13 časova.

Objavljeno:

Poznata su svi učesnici četvrtfinala Lige Evrope.

Žreb za četvrtfinale Lige Evrope na programu je u petak od 13 časova.

Klub iz Londona rutinski je sa drugim timom savladao Dinamo iz Kijeva u Ukrajini rezultatom 5:0.

Het-trik je postigao veteran Olivije Žiru, a po gol su uspeli da postignu Markos Alonso i Hadson-Odoj.

Prvi meč je završen pobedom Čelsija u Engleskoj od 3:0, tako da prolaz "plavaca" ni u jednom trenutku nije dolazio u pitanje.

Prava drama je viđena u Krasnodaru.

Ruski klub je imao zaostatak iz prvog meča od 2:1, a Sulejmanov je golom u 85. minutu doveo navijače do delirijuma, pošto je postigao pogodak dovoljan za prolaz dalje.

Međutim, u poslednjim sekundama meča Valensija je izjednačila golom Guedeša i tako uspela da utiša prepun stadion u Rusiji i obezbedi sebi plasman u narednu fazu.

Salcburg je na svom stadionu savladao italijanski Napoli sa 3:1, ali to im nije bilo dovoljno za prolaz dalje pošto su Napolitanci prošle nedelje bili ubedljiviji i pobedom od 3:0 dokazali da su bolji tim od Austrijanaca.

Milik je postigao vodeći gol u 14. minutu, Dabur je u 26. poravnao rezultat, a Guldbransen i Leitgeb su doneli pirovu pobedu timu sa Red Bul Arene i tako časno završili ovogdišnju evropsku odiseju.

Ajntraht je slavio ukupnim rezultatom 1:0, pošto je u prvom susretu u Nemačkoj meč završen bez golova.

Heroj nemačkog sastava bio je srpski fudbaler Luka Jović, koji je u petom minutu postigao sjajan gol, koji će se ispostaviti kao i jedini.

Ajntraht je slavio ukupnim rezultatom 1:0, pošto je u prvom susretu u Nemačkoj meč završen bez golova.

foto: EPA

Prolaz dalje obezbedio je i Arsenal, koji je pred domaćom publikom savladao Ren sa 3:0 i ukupnim rezultatom 4:3 prošao među osam najboljih ekipa. Takođe, Viljareal je prošao dalje jer je savladao Zenit sa 2:1, dok je dvomeč završen rezultatom 5:2 za špansku ekipu. Jedini gol za Zenit postigao je Bane Ivanović u 91. minutu.

foto: EPA

Fudbaleri Dinama iz Zagreba poraženi su posle produžetka od Benfike sa 3:0 u revanš utakmici osmine finala Lige Evrope.

Ekipa iz Zagreba imala je povoljan rezultat do 70. minutu, međutim onda su primili pogodak i sve je postalo teže za ekipu trenera Bjelice.

Žonas je postigao gol kojim je Benfika, u ukupnom rezultatu, izjednačila na 1:1 i kako do isteka 90. minuta nije bilo golova, ušlo se u produžetak, gde su kapitulirali još dva puta i tu je njihov put bio završen.

foto: EPA

Na utakmic između Slavije Prag i Sevilje viđen je neverovatan rasplet. Na kraju, ekipa iz Češke slavila je sa 4:3, od čega je dva gola postigla u produžetku. Posle devedeset minuta igre nije bilo pobednika, jer je, baš kao u Sevilji, na semaforu bilo 2:2. Kada su gosti iz Španije postigli gol u 98. minutu za 3:2, činilo se da će doći do pobede. Međutim, Slavija se brzo vratila i izjednačila na 3:3, dok je u 120. postigla pogodak za 4:3!

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.