BARSELONA ISTERALA SVOJE: FIFA uvodi novo takmičenje!
FIFA, Foto: AP

gotovo

BARSELONA ISTERALA SVOJE: FIFA uvodi novo takmičenje!

Novi turnir će premijeru imati 2021. godine

Objavljeno:

U Majamiju će u petak biti dobijena dozvola za novo takmičenje pod okriljem FIFA koje će da zameni Kup Konfederacija.

Jedan od inicijatora ideje bila je Barselona, tome se usprotivila UEFA, ali FIFA ne želi da propusti priliku da zaradi novac. Novi turnir će premijeru imati 2021. godine, a sadašnje Svetsko prvenstvo za klubove koji je na programu u decembru biće ukinut. U novom takmičenju učestvovaće osam evropskih klubova umesto predviđenih 12, šest iz Južne Amerike, po tri iz Severne i Centralne Amerike, Afrike i Azije dok će Okeanija imati jednog predstavnika.

U osam grupa igraće po tri tima, a pobednici idu u četvrtfinale. Za sada je sigurno da će učestvovati Barselona i Real 2021. godine, a konfederacije će na osnovu koeficijenata odrediti učesnike pa se pretpostavlja da će prvaci kontinenata igrati, jer osvajaju najviše bodova.

Iza svega se krije novac azijskog investitora iako FIFA to demantuje, a kako je navedeno u pripremnom dokumentu sredstva će ići klubovima i za razvoj igre i neće biti treće strane u raspodeli. Prema procenama, oko 60% članova Skupštine će glasati za novi format koji će biti održavan svake četiri godine. Prvo takmičenje 2021. godine biće održano od 17. juna do 4. jula.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.