DODIRIVAO MI JE GENITALIJE I GOVORIO BOLESNE STVARI: Sudio na Mundijalu, a sada ga čeka robija zbog bludnih radnji!
Oskar Ruiz na Mundijalu 2010. godine u Južnoj Africi, Foto: Profimedia

skandal

DODIRIVAO MI JE GENITALIJE I GOVORIO BOLESNE STVARI: Sudio na Mundijalu, a sada ga čeka robija zbog bludnih radnji!

Postupak protiv njega vođen je i 2010. godine zbog uznemiravanja kolege Mauricija Sančeza, ali je proglašen nevinim zbog nedostatka dokaza

Objavljeno:

Kolumbijski fudbalski sudija, koji sada radi kao FIFA instruktor, Oskar Ruiz optužen je od strane trojice kolega da je od njih tražio "seksualne usluge" u zamenu za unapređenje.

Ovaj četrdesetdevetogodišnji arbitar delio je pravdu na Mundijalima 2002, 2006. i 2010. godine, a posle kraja karijere zaposlen je u FIFA gde radi kao jedan ood instruktora suđenja.

Po svemu sudeći, Ruiz je zloupotrebi svoj položaj u vreme dok je sudio pod okriljem FIFA, pa su ga tako sudije Harold Perilja, Karlos Čavez i Žilijan Mehia optužil da je od njih tražio seks u zamenu za unapređenje.

- Seksualno se iživljavao na meni od 2007. godine dok se nisam penzionisao. Rekao mi je da imam seks sa njim, ako želim da napredujem u svojoj sudijskoj karijeri. Nije prestajao da potražuje sa mnom fizićki kontakt. U početku mi je govorio i bolesne stvari. Bilo je nekoliko epizoda u tom uznemiravanju. Najozbiljnije bilo je u jednoj predsezoni. Pokušao je da dodirne moje testise i zadnjicu, odbio sam i to mi je donelo veliki problem.

Oskar Ruiz je optužen za seksualno uznemiravanje
Oskar Ruiz je optužen za seksualno uznemiravanje foto: Profimedia

Kako prenose britanski mediji, Perilja je istakao i to, da su neke sudije, koje su pristale na slične zahteve napredovale u službi, a slične optužbe ponovili su i drugi uznemiravani arbitri.

- Napustio sam kupatilo i on mi je dotaknuo penis i rekao: - Ovo večeras plaća taksu.

Odgovorio sam: - Ne brini se - istakao je arbitar Karlos Čavez.

Optuženi sudija Ruiz, jedan je od najpriznatijih i najpoštovanijih arbitara na podrčju Južne Amerike. Sudio je finala Kopa Libertadores 2011. godine i postao je deo KONMEBOL sudijskog programa, kao i član FIFA sudijskog komiteta.

Postupak protiv njega vođen je i 2010. godine zbog uznemiravanja kolege Mauricija Sančeza, ali je proglašen nevinim zbog nedostatka dokaza.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.