DAČA PANTIĆ OTKRIO ZAŠTO JE SLAVIO GOL KAO RONALDO: To je poštovanje prema njemu, pokazao je da je nemoguće moguće!
Danilo Pantić u Ronaldovom stilu, Foto: FK Partizan/Miroslav Todorović

POSTIGAO JE SJAJAN GOL

DAČA PANTIĆ OTKRIO ZAŠTO JE SLAVIO GOL KAO RONALDO: To je poštovanje prema njemu, pokazao je da je nemoguće moguće!

Oglasio se i Valijente, koji je dao prvi gol u crno-belom dresu

Objavljeno:

Posle pobede u Kruševcu nad ekipom Napretka u 1/4 finalu Kupa Srbija rezultatom 0:4 (0:2), crno-beli su se plasirali u polufinale takmičenja, golovima Zakarića 31′, Pantića 45+2′, Valijentea 66′ i Rikarda 72′. Odmah posle utakmice za zvaničan sajt Partizana govore akteri golova.

- Posle dva neuspeha koja smo imali u prethodnim kolima ovo je bila utakmica koja je bila odlučujuća za nas. Znajući važnost Kupa izašli smo na teren da pokažemo, ne samo ko smo, već koliko želimo da pobedimo, što se i desilo, jer smo se u polufinale plasirali ubedljivim rezultatom od 0:4.

Upisao je gol iz slobodnog udarca sa 18 metara, iskosa levo i pogodio same rašlje.

- Veoma važan gol za mene, budući da je prošlo tri meseca otkako sam počeo utakmicu kao starter. Došao je prvo gol, potom asistencija na kraju i nadam se da smo navijačima priredili užitak u Kruševcu. Mislim da je ovo danas prava slika kako svaki igrač Partizana treba da igra i preuzme svoj deo posla na terenu, a kao posledica toga stiže i rezultat koji je vidljiv − rekao je Danilo Pantić

Gol si proslavio u stilu velikog Ronalda?

- To je poštovanje prema Ronaldu, koji je pokazao u utorak veče da je nemoguće moguće kad se dovoljno želi i ujedno svojim primerom dodatno motivisao nas koji se bavimo sportom. Rekao sam svom cimeru Dejanu Georgijeviću, da ako budem postigao gol u Kup utakmici, da ću proslaviti u njegovom stilu kao odraz poštovanja, što sam i uradio.

Posle meča pričao je i Mark Valijente:

Mislim da smo se dobro pripremili za ovu utakmicu, jer smo svi bili svesni njene važnosti, kao i to da se igra na ispadanje, a ne za bodove. Veoma je važna bila i za nas u mentalnom smislu posle dva poraza koja smo imali, gde smo praktično ni iz čega rasuli bodove i veoma je bilo važno da se vratimo u dinamiku sa početka prolećnog dela sezone.

Valijente i Gomeš slave gol
Valijente i Gomeš slave gol foto: FK Partizan/Miroslav Todorović

Upisao si svoj prvi gol u crno-belom dresu?

- Zaista sam presrećan, posebno što mislim da i mi defanzivci možemo da pomognemo napadačima i na ovaj način tokom utakmice.

Otkada si u Partizanu, sarađivao si sa Miroslavom Đukićem, potom Zoranom Mirkovićem i sad Žarkom Lazetićem?

- Iskreno, bio sam iznenađen Batinim odlaskom, jer mislim, ne samo ja već i čitav tim, da je odličan i trener i čovek sa kojim smo se svi slagali. Ipak, odluka je njegova, mi smo tu da je ispoštujemo, a takve stvari se dešavaju u fudbalu

Da li si ti lično osećao pritisak svake vrste pred utakmicu (medija, odlaska trenera…)?

- Ja lično nisam osećao pritisak pre utakmice, jer sam profesionalac i znao sam da ćemo mi na svaku situaciju dati upravo odgovor na terenu, što smo i pokazali.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.