OTKRIVEN JOŠ VEĆI SKANDAL U HRVATSKOJ POLICIJI: Nisu ih terali samo da skandiraju Dinamu, nego i nešto mnogo gore!
Policija je terala migrante da skandiraju Dinamu i "Za dom spremni", Foto: Printscreen/Youtube/Novi list

Užas

OTKRIVEN JOŠ VEĆI SKANDAL U HRVATSKOJ POLICIJI: Nisu ih terali samo da skandiraju Dinamu, nego i nešto mnogo gore!

Jedan od policajaca je već dobio otkaz

Objavljeno:

Još veći skandal se dogodio sa policajcima koji su terali migrante da skandiraju "Dinamo Zagreb", oni su ih terali da viču i ustaški poklič "Za dom spremni".

To je povrđeno iz zagrebačkog MUP-a za televiziju "N1".

Taj deo komunikacije je takođe obuhvaćen istragom stručnog tima Načelništva policije odmah po saznanju, odnosno u petak, 8. marta 2019. godine, a isti dan o događaju je obavešteno i nadležno Državno tužilaštvo u Karlovcu.

S tim u vezi, Policijska uprava Karlovca sprovodi kriminalističko istraživanje u cilju utvrđivanja svih okolnosti navedenog događaja te će o svemu preduzetom i utvrđenom obavestiti nadležno Tužilaštvo u Karlovcu.

Protiv trojice policijskih službenika koji su učestvovali u događaju nadležni rukovodioci pokrenuće disciplinski postupak zbog teže povrede službene dužnosti, nedoličnog ponašanja u službi ili izvan službe koje šteti ugledu policije, dok je policijski službenik koji je snimao i nedolično se ponašao na način da je neprimereno komunicirao sa zatečenim osobama, rešenjem načelnika Policijske uprave udaljen iz službe jer se disciplinska povreda ocenjuje takvom da bi njegov ostanak u službi mogao štetiti interesima službe.

- U više navrata smo ponavljali naš stav oko nulte tolerancije na bilo kakva protivpravna ponašanja policijskih službenika, stoga i ovakvo ponašanje osuđujemo - zaključuje MUP u odgovoru, javlja N1.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs / N1)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.