GOTOV UO PARTIZANA! VUČELIĆ PRED NOVINARIMA: Uprava ostaje! To su sve laži i izmišljotine! Evo kako stoje stvari!
Milorad Vučelić pred novinarima posle UO Partizana zbog krize u klubu, Foto: Starsport©

Šta je to odlučeno?!

GOTOV UO PARTIZANA! VUČELIĆ PRED NOVINARIMA: Uprava ostaje! To su sve laži i izmišljotine! Evo kako stoje stvari!

Posle zasedanja Upravnog odbora donete su neke odluke od kojih je sigurno najznačajnija ta da sadašnja uprava ostaje na svojim pozicijama, kao i da za sada nema još predloga za novog trenera

Objavljeno: 19:40h
Aleksa Radosavljević

Posle brojnih potresa u prethodnih nekoliko dana, krize rezultata i igre, ostavki trenera Zorana Mirkovića i sportskog direktora Ivice Ilieva, u utorak popodne je u Zemunelu zasedao Upravni odbor Partizana sa ciljem da se utvrdi trenutna situacija i predlože dalji koraci za rešenje duboke krize u kojoj se našao klub.

Po završetku sednice UO koja je trajala preko sat i po vremena, pred okupljene novinare je izašao predsednik kluba Milorad Vučelić koji je najpre istakao da su usvojene ostavke Mirkovića i Ilieva.

Milorad Vučelić pred novinarima
Milorad Vučelić pred novinarimafoto: Starsport©

- Održali smo Upravni odbor na kome je prihvaćena ostavka Bate Mirkovića. Sa njim sam juče razgovarao u više navrata i on je ostao pri svojoj odluci. Nama je jako žao. Smatramo da je to njegova pogrešna odluka, da je trebalo da ostane. Vrlo uvažavamo njegovo obrazloženje i odlučili smo da zbog toga da Lazetić vodi naredne dve utakmice. Takođe smo uz priznanje Mirkoviću na ekipi i karakteru i znanju koje je veliko, što smo zajedno stvorili orijentaciju da se oslonimo na mlade igrače, na novu generaciju partizanovaca koja igra.

- Prihvatili smo i ostavku Ivice Ilieva uz veliko uvažavanje takođe, i zadužili ga da nastavi sa svojim dužnostima do primopredaje i da završi sve svoje obaveze i zahvalili smo mu se na osvojenoj duploj kruni, uspešnom dovođenju igrača i uspešnom poslovanju. Nadamo se da će on i bata ostati Partizanovci i da će biti spremni da se odazovu kada to bude trebalo Partizanu, ali to ne zavisi od nas.

- Treća stvar koju smo doneli, to je da smo prihvatili novi sponzorski ugovor sa Telekomom i novi sponzorski ugovor sa Dunav osiguranjem.

Milorad Vučelić tvrdi da su laži informacije o štrajku i neisplaćenim platama
Milorad Vučelić tvrdi da su laži informacije o štrajku i neisplaćenim platamafoto: Starsport©

Prvi čovek Partizana je potom odlučio da demantuje sve ono što se prethodnih dana pisalo u medijima, pre svega oko štrajka zaposlenih u klubu i neisplaćenim zaradama.

- Ujedno hoću da se osvrnem na nekoliko flagrantnih laži koje kolaju u medijima. Jedna od tih laži je da se u Partizanu štrajkuje i da se ne isplaćuju plate. Želim da obavestim javnost da su plate svim igračima izmirene za decembar i januar. Što se tiče zaposlenih u FK Partizan, ide se 35 dana za mesec dana. Daje se plata mesec za mesec i ona je redovna. Kad smo mi došli bilo je četiri zakašnjenja plata. Treće - da vlada haos u klubu je čista laž i izmišljotina. Partizan ima krizu rezultata koja je evidentna i koja nas sve boli. Ali da je haos omladinskoj školi?! Bacite pogled na sastav Partizana i videćete 6 igrača iz omladinske škole, koji nisu tu, nego u prvoj postavi ili kandidati za prvi tim. Vi ih sve znate, da ne nabrajam. Nekoliko igrača iz omladinske škole su na pozajmicama, a nekoliko onih na koje računamo su u Teleoptiku.

Milorad Vučelić je govorio i o igračkom kadru
Milorad Vučelić je govorio i o igračkom kadrufoto: Starsport©

O igračkom kadru.

- Neprihvatljive su nama u UO, a i meni lično, ocene da Partizan ima nekvalitetne igrače. To nije istina. Partizan ima vrlo kvalitetne i sposobne igrače i ne treba tamo gde ih napušta sportska sreća i gde se prima iz jednog napada gol, kriviti igrače za to i govoriti da su nekvalitetni. Imamo nekoliko reprezentativaca u sastavu i imamo poverenja u tim Partizana.

- Što se tiče samog UO, mi smo danas zaključili sa ponosom da se nijednom nismo umešali u sportska pitanja. UO i njegov predsednik se nijednom nisu mešali u sastav tima, doveli nekog igrača, rekao nešto bez znanja trenera, stručnog štaba, sportskog direktora. I ta orijentacija na mlade igrače nije bila pojedinačna da mi sad kažemo treba taj, taj i taj... Nego na osnovu kriterijuma koji biva i na osnovu rada omladinske škole, pa imamo veliki priliv igrača.

Milorad Vučelić o radu uprave
Milorad Vučelić o radu upravefoto: Starsport©

- Ova uprava je uspela da obezbedi stadion posle više godina. U stadion je potrebno ulagati velike napore, stadion je po prvi put u vlasništvu JSD Partizan.

- Partizan četiri godine pre našeg dolaska imao uopšte sponzora, danas ih ima nekoliko. Partizan je uložio oko milion i po evra u kupovinu autobusa, Blatušu (pomoćni teren), teren ovde, da ne govorim o svim drugim investicijama u koje su ulagane pare od tih naših evropskih utakmica i drugih stvari. Partizan je platio 10 miliona i 600 hiljada evra starih dugova za transfere koji su se obavljali 2010. i 2011. godine. Prema tome, to je takođe uradila ova uprava Partizana i danas je bilo vreme da sumiramo neke od tih stvari koje smo uradili.

Milorad Vučelić je rekao i koliki je ukupni dug Partizana
Milorad Vučelić je rekao i koliki je ukupni dug Partizanafoto: Starsport©

O ukupnom dugu.

- Dve respektabilne revizorske kuće, jedna strana, jedna domaća, su izvršile presek dugova i ustanovili smo da ih ima još 7 miliona pored onih 15. To sam više puta govorio, ali uzalud. Znam i da je ovo uzalud za većinu vas, ali neka tako ostane. Neka ostanu te dezinformacije, laži, ali ja govorim o faktima. Svako od vas može da misli šta hoće o igri Partizana, to je njegovo pravo, ali nema pravo da laže. Ili kad ima pravo da laže, ja imam pravo da kažem šta je laž. Ovo što sam rekao je istina. Takođe revizorska kuća upravo sada vrši presek, jer to radimo zbog UEFA. Mi smo prošli sada dve insprekcije u licenciranju UEFA, uz onaj problem koji smo imali. Vi znate da su vrlo stroga pravila i da smo mi po vrlo strogim pravilima mi to morali da uradimo. To je istina i to su činjenice.

- Da li smo zadovoljni rezultatima? Nismo. Da li smo zadovoljni bodovima? Nismo. Da se smatramo odgovornim? Smatramo, ali ne smatramo da su za to krivi ni igrači, ni stručni štab, jer se tako to u sportu događa. Nismo bili naročito ni slavljeni kad su se osvajale duple krune i naravno da smo napadani, to je jedan opšti stav dela javnosti koji postoji.

Usledilo je potom pitanje novinara čemu je problem Partizana, a ako su rezultati, ko je krivac za to?

- Rekao sam da su rezultati. Pa fudbaleri su krivi. Nije to krivica, to je odgovornost. Ja stvarno mislim da mi imamo dobar tim, drugo, zamislite kakav bih ja bio predsednik kluba kada bih rekao posle dve utakmice da imamo loš tim.

Da li ste razgovarali o kandidatima za novog trenera?

- Nismo. Ni nezvanično, ni zvanično, ni sa kim nisam razgovarao, niti ću razgovarati na bilo koji način, pre pauze, odnosno, pre nedelje.

- Ja ću preuzeti odgovornost kako ne bude licence. Preuzeo sam odgovornosto. Preuzeo sam odgovornost oko stadiona i preuzimam odgovornost oko investicija. Na igračima je da preuzmu odgovornost za rezultat, a na nama je da izborimo evrolicencu, da igramo evropske utakmice. Podelili smo naše odgovornosti.

Milorad Vučelić je upao i u diskusiju sa novinarima
Milorad Vučelić je upao i u diskusiju sa novinarimafoto: Starsport©

Bata Mirković je rekao da se njegovim odlaskom nisu rešili problemi u Partizanu, a druga stvar je da on preuzima odgovornost za igrače koje je doveo i one koji su potpisali ugovor sa Partizanom, a koje on nije želeo.

- Svaki sportski direktor dovodi igrače u dogovoru sa trenerom i njegovim stručnim štabom. Pitaš me i dalje nešto na šta ja odgovaram! Ivica Iliev je rekao da je kriv za igrače koje je doveo i koje nije doveo. Ako ih nije on doveo... Morate njega da pitate za to. Što mene pitate za to? Ja se ne mešam u sportski sektor. Ivica Iliev sigurno ne misli na upravu. Pričamo istinu, samo ti nećeš da razumeš da je istina. Neke igrače on nije doveo jer nije bio direktor, neki igrači su od Nikolića, neki od Đukića. Ivica Iliev priča istinu, samo ti ne razumeš, nećeš da razumeš. Neki su zatečeni, doveo ih je prethodni trener.

Na kraju je postavljeno pitanje i da li je neko iz uprave razmišljao o ostavci?

- Ne. Ne možemo sada da razmišljamo o ostavkama zato što je toliko posla sada koji niko ne može da nadomesti.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.