MAGIČNA NOĆ RONALDA ZA JUVENTUSOVO ČUDO: Kristijano het-trikom izbacio Atletiko! Siti se iživljavao nad Šalkeom!
Kristijano Ronaldo je odveo Juventus u četvrtfinale Lige šampiona, Foto: EPA/Alessandro DI Marco

1/8 lige šampiona

MAGIČNA NOĆ RONALDA ZA JUVENTUSOVO ČUDO: Kristijano het-trikom izbacio Atletiko! Siti se iživljavao nad Šalkeom!

Sva dešavanja sa mečeva u Torinu i Mančesteru ste pratili u "lajv blogu" na Espresu.

Objavljeno: 23:07h

Juventus je napravio čudo, a Kristijano Ronaldo je noćna mora Atletiko Madrida! Portugalac je ostvario het-trik u revanšu protiv omraženog ili omiljenog rivala, kako god da uzmete, i time ga izbacio iz Lige šampiona.

Zahvaljujući tri gola koja je postigao portugalski fudbaler Juventus je nadoknadio poraz od 2:0 iz prvog meča i sa trijumfom 3:0 u revanšu na "Alijanc" stadionu izborio plasman u četvrtfinale.

Ludo i magično veče u Torinu, a navijači Juventina, kao uostalom i svi gledaoci širom sveta, imali su prilike da vide Kristijana Ronalda u svojoj punoj snazi i moći.

Kristijano Ronaldo je ostvario novi het-trik i postigao ukupno 26 golova u karijeri protiv Atletika
Kristijano Ronaldo je ostvario novi het-trik i postigao ukupno 26 golova u karijeri protiv Atletikafoto: EPA/Alessandro DI Marco

Nema se šta prigovoriti utakmici koju su odigrali svi igrači "stare dame", dominirali su od prvog do poslednjeg sudijskog zvižduka, Atletiko se potpuno povukao i nije pokazao apsolutno ništa, pa boljem nije ni mogao da se nada.

Jednostavno, Alegri je maksimalno motivisao svoje igrače koji su kidali i grizli na terenu, napadali svim silama i sredstvima i to im je na kraju donelo rezultat.

Mogli su već u 4. minutu do vođstva, ali je sudija Kujpers poništio gol Kjeliniju zbog faula Ronalda u napadu, a to kao da je ražestilo Portugalca koji je nakon toga počeo da leti po terenu.

Prvi gol Kristijana Ronalda na utakmici
Prvi gol Kristijana Ronalda na utakmicifoto: AP

I onda kreće serija, u 24. minutu prvi gol glavom na centaršut Bernardeskija, pa onda neverovatan pogodak koji je tek gol-tehnologija signalizirala glavnom sudiji, nakon što je Oblak izbacio loptu iz gola posle novog šuta glavom Ronalda u 48. minutu.

Na kraju, pogodak iz penala u samom finišu pošto je Bernardeski sapleten u kaznenom prostoru Atletika. Portugalac je bio neumoljiv, Oblak nemoćan i to je označilo početak velikog slavlja u Torinu. Juventus je u četvrtfinalu.

Tamo im se pridružio i Mančester Siti koji je u revanšu na svom terenu, posle pobede 3:2 u prvom meču, totalno razbucao Šalke.

Bilo je na kraju 7:0 za "građane".

Dakle, za sada imamo 6 četvrtfinalista: Juventus, Mančester Siti, Ajaks, Mančester junajted, Totenhem i Porto. Ostala su još dva mesta, a ko će to biti saznaćemo u sredu nešto pre ponoći:

Podsećamo da se sastaju:

Bajern Minhen - Liverpul (0:0) Barselona - Lion (0:0)

Sva dešavanja sa mečeva u Torinu i Mančesteru ste pratili u "lajv blogu" na Espresu.

90. minut - Kraj utakmice i u Torinu! Juventus je uspeo na krilima Kristijana Ronalda da pobedi 3:0 i tako sa golom više prođe u četvrtfinale Lige šampiona.

90. minut - Kraj utakmice u Mančesteru, Siti je slavio 7:0 i ukupnim rezultatom 10:2 izbacio Šalke u osmini finala Lige šampiona.

86. minut - GOOOL! Kristijano Ronaldo pogađa iz penala i het-trikom dovodi Juventus na prag plasmana u četvrtfinale.

85. minut - PENAL! Juventus ima priliku da sve reši! Sapleten je posle dugačkog prodora Bernardeski u šesnaestercu Atletika i sudija sa malom zadrškom pokazuje na "belu tačku".

85. minut - GOOOL! Mančester Siti - Šalke 7:0, strelac Gabrijel Žesus.

82. minut - Kakva je ovo bila prilika za mladog Moizesa Keana. Mogao je sada da reši sve i odvede Juventus u četvrtfinale. Sjajnu je loptu dobio, izašao ispred golmana i šutirao pored stative.

78. minut - GOOOL! Totalni debakl Šalkea u Mančesteru. Rezervista Foden postiže šesti gol za Siti.

72. minut - Sevaju varnice na sve strane u Torinu! Prvo su se sukobili bivši saigrači Morata i Kjelini, a potom je usledilo još nekoliko žustrih i žestokih duela i rasprava igrača dva tima. Meč dostiže tačku ključanja od kako je Juventus nadoknadio poraz od 2:0 iz prvog meča.

71. minut - GOOOL! Puče i petarda na "Etihadu", Bernardo Silva postiže gol za 5:0.

57. minut - GOOOL! Nastavlja Siti da puni mrežu Šalkea. Ovog puta se u strelce upisuje Sterling.

48. minut - GOOOL! Auuu kakav će haos nastati posle ovog gola Kristijana Ronalda. Portugalac je šutirao, Oblak je izbacio loptu, napad se nastavio, ali se onda oglasio sudija Kujpers i svirao da je gol.

Svi su prvo stali u čudu, delovalo je da je Oblakova odbrana čista, ali gol tehnologija je pokazala da je slovenački golman izbacio iz gola kada je ona već prešla punim obimom mrežu.

46. minut - Počela su druga poluvremena u Torinu i Mančesteru.

45. minut - Umalo šok za sve na "Alijanc" stadionu u Torinu. Odlično je pobegao čuvarima Alvaro Morata, ali je glavom tukao tek preko prečke.

42. minut - GOOOL! Koliko će lopti završiti u mreži golmana Šalkea je trenutno jedino pitanje za gledaoce na stadionu u Mančesteru! Posle 2 gola Aguera, sada se u strelce upisao i Liroj Sane na sjajnu asistenciju Zinčenka.

38. minut - GOOOL! Novi pogodak na "Etihadu", ponovo Serhio Aguero. Fantastična asistencija petom Sterlinga.

35. minut - GOOOL! Mančester Siti vodi protiv Šalkea i verovatno već sad overava prolaz dalje. Serhio Aguero je bio precizan iz penala koji je prethodno skrivio Džefri Bruma.

32. minut - Nova opasnost po gol Atletika. Ovog puta je šutirao Bernardeski iz slobodnog udarca, a lopta je preletela tik iznad gola.

Uzbuđenje je i u Mančesteru, gde je bila odlična šansa za domaćina da stigne do gola.

27. minut - GOOOL! Evo toliko željenog pogotka za Juventus, strelac Kristijano Ronaldo. Sjajan centaršut Bernardeskog na drugu stativu, Mandžukić je odvukao štopere, a Portugalac ostao u skoku sa Huanfranom od koga je mnogo jači i zakucao glavom loptu u mrežu.

Njegov 23. pogodak u karijeri protiv Atletiko Madrida.

24. minut - Prvi udarac na gol Juventusa, raspalio je po lopti Grizman, Ščensni je jedva odbranio, ali mu je pre toga zasmetao Morata koji je bio u ofsajdu i zbog toga je pomoćnik signalizirao ofsajd.

15. minut - Mnogo bolji Juventus na početku, što je bilo i očekivano. Atletiko se povukao na svoju polovinu i prepustio loptu igračima u crno-belim dresovima.

Nema promena rezultata ni na "Etihadu" - 0:0.

4. minut - I poništen gol Juventusu! Sudija Kujpers je video prekršaj Kristijana Ronalda nad golmanom Oblakom koji je bio na lopti, pre nego ju je ispustio na nogu Kjeliniju koji je zatresao mrežu.

Uzalud su se bunili igrači "stare dame", Holanđanin je bio dosledan i samouveren da je to bio prekršaj nad golmanom.

1. minut - Počele su utakmice.

20.02 - Poznate su i startne postave za oba meča.

20:00 - Kristijano Ronaldo zna kako protiv Atletika - podaci govore da je dok je igrao za Real bio neumoljiv na mečevima protiv gradskog rivala.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.