ROBERT PROSINEČKI PRESEKAO: Nema Vranješa i Begovića, tu je Zakarić, ali gde je najbolji strelac Superlige Srbije?!
Robert Prosinečki, Foto: EPA/Vassil Donev

ODABRANI

ROBERT PROSINEČKI PRESEKAO: Nema Vranješa i Begovića, tu je Zakarić, ali gde je najbolji strelac Superlige Srbije?!

Selekcija Bosne i Hecegovine okuplja se 18. marta, a kvalifikacije počinje pet dana kasnije protiv Jermenije, a zatim sledi duel sa Grčkom (26. mart)

Objavljeno:

Selektor Bosne i Hercegovine Robert Prosinečki objavio je spisak igrača na koje računa za početak kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020. godine.

Može se reći da je spisak očekivan iako na njemu nema nekoliko standardnih reprezentativaca kao što su iskuni golman Asmir Begović i Ognjen Vranješ koji je otpisan zbog skandaloznog ponašanja i afere sa Jelenom Karleušom.

- Ne brani u poslednje vreme u Bornmutu jer ima problema s trenerom. Ali, to nije jedini razlog zašto nije pozvan. Poslednjih nekoliko utakmica je pozivan, ali nije dolazio. Bitno je da nisu bili u pitanju objektivni razlozi. Ali, Šehić brani odlično, Pirić brani odlično i verujem u njih. Ako se Begović vrati na gol Bornmuta, možda će biti pozvan - rekao je Robert Prosinečki.

U nacionalni tim BiH vratio se Sead Kolašinac, a pozvan je i fudbaler Partizana Goran Zakarić.

Međutim, mnogima je upalo u oči da na spisku nema Nermina Haskića, najboljeg strelca srpske Superlige koji igra sezonu iz snova u Radničkom iz Niša.

Kompletan spisak Bosne i Hercegovine izgleda ovako: golmani Ibrahim Šehić, Kenan Pirić, Vedran Kjosevski, odbrana: Sead Kolašinac, Toni Šunjić, Ermin Bičakčić, Ervin Zukanović, Eldar Ćivić, Darko Todorović, sredina: Muhamed Bešić, Gojko Cimirot, Miralem Pjanić, Elvis Sarić, Rade Krunić, Goran Zakarić, Amer Gojak, Haris Duljević, Edin Višća, Deni Milošević, Stjepan Lončar, napad: Edin Džeko, Kenan Kodro, Elvir Koljić.

Selekcija Bosne i Hecegovine okuplja se 18. marta, a kvalifikacije počinje pet dana kasnije protiv Jermenije, a zatim sledi duel sa Grčkom (26. mart).

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.