BATA KAN-KAN NAS JE STALNO KAŽNJAVAO: Dušan Tadić o vremenu u Vojvodini i pritisku sa kojim se nosio u Superligi!
Dušan Tadić, fudbaler Ajaksa, Foto: Reuters

posle velike partije

BATA KAN-KAN NAS JE STALNO KAŽNJAVAO: Dušan Tadić o vremenu u Vojvodini i pritisku sa kojim se nosio u Superligi!

Mediji na ,,Ostrvu” su prethodnih dana pisali o tome kako je moguće da je Sautempton tek tako pustio srpskog reprezentativca prethodnog leta. Tadić je otkrio da je to ipak bila samo njegova odluka

Objavljeno:

Reprezentativac Srbije i fudbaler AjaksaDušan Tadić govorio je u intervjuu za ,,Mozzart sport” o odluci da potpiše za sadašnji klub, kao i o ranijem periodu svoje karijere.

Svet je ustao i aplaudirao srpskom maestru Dušanu Tadiću nakon utakmice sa Real Madridom kada su ,,kopljanici” porazili trostrukog uzastopnog osvajača Lige šampiona na njihovom ,,Santjago Bernabeu” stadionu.

Mediji na ,,Ostrvu” su prethodnih dana pisali o tome kako je moguće da je Sautempton tek tako pustio srpskog reprezentativca prethodnog leta. Tadić je otkrio da je to ipak bila samo njegova odluka.

– Stvarno sam zahvalan svima u Sautemptonu. I treneru Marku Hjuzu. Sad sam čuo da ga prozivaju u Engleskoj što me je prodao za male pare, ali istina je da on mene nije hteo da pusti. On je još pre toga, na kraju sezone, pričao sa mnom. Bila je to jako teška sezona za nas i jedva smo se spasli. Iako je apsurdno što smo se uopšte borili za opstanak. On nas je spasao. I onda mi je rekao: ,,Molim te, nemoj da ideš, ti si mi glavni igrač.’’ Rekao sam mu: ,,Vidi, šefe, stvarno ne mogu više. Zasitio sam se. Bio sam i kad je bilo najlepše i kad je bilo teško.’’ Došlo je do zasićenja… Drago mi je što sam napravio ime u Premijer ligi, što sam tri godine bio među najboljim asistentima lige, čak i četvrtu isto. Hjuz me je razumeo. Rekao mi je: ,,Ne znam šta ću bez tebe, ali razumem te.’’ To je sve bilo pre SP. Ništa on tu nije bio kriv, ali je znao da se ja tu stvarno više ne bih pojavljivao – rekao je Tadić

Dušan Tadić proslavlja gol protiv Reala
Dušan Tadić proslavlja gol protiv Reala foto: EPA/Rodrigo Jimenez

Ne čuje se često da se igrač zasiti Premijer lige, posebno igrač takvog kvaliteta poput Dušana Tadića.

– Četiri godine sam proveo tamo. Postigao sam najbolje moguće s tom ekipom. Bili smo šesti i sedmi, to su najbolji rezultati u istoriji kluba. Iako sam ubeđen da je trebalo da budemo i među prva četiri, jer smo u mojoj prvoj godini na polusezoni bili treći, ali imali smo kasnije mnogo povreda… Premijer liga jednostavno cedi igrača. Taj intenzitet, nema zimske pauze, mnogo utakmica… Svaka je bukvalno kao rat. Nisi zaštićen. Ovde sada igram Ligu šampiona, igram Erediviziju, za reprezentaciju, a ne pamtim kad sam led stavio na nogu. Tamo posle svake utakmice ne znam gde više da se uhvatim, tri ili četiri udarca. I to baš posle svake! Dosadi ti s vremenom – priznaje Tadić.

Dušan Tadić i Kazemiro u duelu
Dušan Tadić i Kazemiro u duelu foto: AP/Peter Dejong

Iako je Ajaks najveći klub u njegovoj karijeri, a Sautempton se u pre nekoliko sezona veoma visoko kotirao u Premijer ligi, Tadić ističe da je najveći pritisak od svih klubova u kojima je igrao, osetio u Vojvodini.

– Naravno da mi je Ajaks najveći klub, ali ne oseća se pritisak. Najjači pritisak koji sam ja ikada imao je bio u Vojvodini. Ubeđen sam da smo mi u to vreme imali veći pritisak od Zvezde i Partizana. Ubeđen sam. Pokojni Bata, tada, ta vremena, ma to je bilo… Imali smo sastanke pre, posle utakmice. Mi da izgubimo od Zvezde ili Partizana? Onda smo automatski kažnjeni! Kazna, karantin, to je smak sveta. Morali smo da ih pobeđujemo, nije bilo: ,,Idemo da igramo sa njima”. Nego si dobijao kaznu za nerešeno. Svaka utakmica je bila tenzija, pritisak. Ali dobro, lepo je imati i taj pritisak, mada mi kao nacija malo preterujemo. Kao da će vreme stati ako se izgubi – rekao je Tadić.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.