GRUJIĆ NAM NE ŽELI DOBRO, NASTASIĆ NE IGRA DOK SAM JA SELEKTOR: Novi skandal na okupljanju Orlova, a gde je Pavkov?
Mladen Krstajić, Foto: Starsport©

PRIČAO O SVEMU!

GRUJIĆ NAM NE ŽELI DOBRO, NASTASIĆ NE IGRA DOK SAM JA SELEKTOR: Novi skandal na okupljanju Orlova, a gde je Pavkov?

Selektor Mladen Krstajić se osvrnuo i na

Objavljeno: 13:42h

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Mladen Krstajić obratio se javnosti povodom spiska koji je objavio za mečeve sa Nemačkom i Portugalom.

Marko Grujić je navodno odbio da igra za mladu selekciju tokom septembra prošle godine, pa ga zato nema na spisku.

- On je igrač koji je bio na Mundijalu, da li je tada zaslužio ili ne, tada niko nije pitao... Grujića izuzetno denim, momak je za desetku. Ali on je odbio mladu reprezentaciju. I sada je trebalo da ga zovem u A selekciju, a odbio je mladu. To bi bio apsurd - poručio je Krstajić.

- Nismo 20 godina učestvovali na Evropskom prvenstvu, imamo želju da se kvalifikujemo preko ove teške grupe. Imamo dva načina da odemo na EP, a to želimo da uradimo preko kvalifikacija, ne Lige nacija.

Krstajić je zatim prokomemntarisao spisak, na kome ponovo nije bilo mesta za Vladimira Stojkovića, Matiju Nastasića i Branislava Ivanovića. Odgovorio je selektor na pitanje da li su oni završili sa reprezentacijom.

- Na ove igrače trenutno računam, što ne znači da na ostale ne računam. Na osnovu Lige nacija, takmičenja u kom su neki igrači pokazali kvalitet, odlučili smo da pružimo šansu mladima. Radonjić, Gaćinović i Živković su budućnost srpskog fudbala, a bez obzira na to što Živković i Radonjić ne igraju u svojim klubovima, treba im dati šansu. Stojković nije golman što će da sedi na klupi sa 36 godina, u ovom trenutku broj jedan je Dmitrović. Moramo da gledamo u budućnost, zovemo igrače koji mogu da pomognu, podmlađujemo reprezentaciju. Nemamo 50 igrača koji mogu da naprave prevagu.

Miroslav Bogosavac
Miroslav Bogosavac foto: Starsport©

U reprezentaciji je i Miroslav Bogosavac, mladi levi bek Čukaričkog.

- Pozvali smo ga jer je povređen Rodić, a i radi se o mladom reprezentativcu. Ono što moram da napomenem je i da imamo problema sa Matićem i Fejsom, koji su povređeni.

Milan Pavkov
Milan Pavkov foto: AP

Poziv u nacionalni tim ovoga puta nije dobio Milan Pavkov, napadač Crvene zvezde.

- Pavkov mora da igra više kako bi se nametnuo, a mislim da ima kvalitet na svakoj utakmici bude na terenu, a ne da igra svaku drugu utakmicu. A u reprezentaciji su već Mitrović, Jović i Prijović. Što se tiče Gajiča, ne može posle dve godine neigranja da dobije priliku da zaigra odmah za reprezentaciju. On je za Zvezdu odigrao tri meča, i to na neprirodnoj poziciji - rekao je Krstajić.

Fudbalska reprezentacija Srbije okupiće se pred početak kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Prva utakmica u kvalifikacijama igraće se 25. marta protiv Portugala, a Srbija će pet dana ranije sastati sa Nemačkom u prijateljskoj utakmici.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.