OGNJEN VRANJEŠ SE ISPOVEDIO BELGIJANCIMA: Napravio sam grešku, žao mi je - vratiću se, ja sam borac i ne menjam se!
Ognjen Vranješ, bivši štoper Crvene zvezde, Foto: Profimedia

progovorio

OGNJEN VRANJEŠ SE ISPOVEDIO BELGIJANCIMA: Napravio sam grešku, žao mi je - vratiću se, ja sam borac i ne menjam se!

Iako je jedan od najboljih i najpouzdanijih defanzivaca u reprezentaciji BiH selektor se odrekao Vranješa

Objavljeno:

Fudbaler Ognjen Vranješ je zbog afere sa Jelenom Kaleušom ostao bez mesta u belgijskom Anderlehtu, a i selektor Bosne i Hercegovine Robert Prosinečki ga je izostavio sa spiska za naredne mečeve.

Vranješ je u izjavi za belgijske medije kazao da je skupo platio greške u koracima koje je napravio i da je svestan da dešavanja u kojima je igrao glavnu ulogu poslednjih meseci nisu bila dobra po njega.

Iako je jedan od najboljih i najpouzdanijih defanzivaca u reprezentaciji BiH selektor se odrekao Vranješa i sada ima problem u odbrani, još uvek nije pronašao adekvatno rešenje, a kada ga i pronađe pitanje kako će ono da odgovori zahtevima u kvalifikacijama za EP 2020. godine.

- Nepravedno je što sam ja uvek žrtveni jarac - istakao je na početku svoje ispovesti Ognjen Vranješ za belgijski HLN.

Ognjen Vranješ, bivši reprezentativac Bosne i Hercegovine
Ognjen Vranješ, bivši reprezentativac Bosne i Hercegovine foto: Profimedia

Dodao je da vidi tešku budućnost i da ova njegova ispovest neće mnogo uticati na javno mnjenje. Jedna od osuda je bio i komentar „Dobro došli u pakao” nakon utakmice Ajaksa u Atini protiv AEК-a.

- Bila je to glupost. Činilo se da sam odobrio huliganstvo, ali to svakako nije bila moja namera. Samo sam hteo da pokažem koliko je užarena atmosfera u mom bivšem klubu AEК-u. Nisam dovoljno razmišljao, jer su moji grčki prijatelji „skočili” na mene. Stvarno mi je žao. Napravio sam grešku - prokomentarisao je Vranješ.

Ognjen Vranješ i David Alaba u duelu
Ognjen Vranješ i David Alaba u duelu foto: EPA/Christian Hofer

Medijima u BiH je govorio o proganjanu zbog tetovaže Momčila Đujića, a o tome za belgijske medije je rekao:

- Momčilo Đujić je bio sveštenik koji je pripadao mom narodu i kojeg je narod prihvatio. Sve ostalo i nije toliko važno.

Vranješ je govorio i o mogućnosti povratka u „A” tim Anderlehta i konstatovao:

- Mogu samo da pomognem mladima. Imam iskustva, odigrao sam Ligu šampiona i Ligu Evrope i bio na Svetskom prvenstvu u Brazilu. Tek sada trebam da dobijem priliku i imam zapaženu minutažu. Takođe, osećao bih se bolje u tome: radom bi zarađivao svoj novac. I zadržao bih takmičarski ritam. Redovno treniram samostalno, jednostavno zato što mislim da mogu učiniti nešto za Anderleht. Ali, u razgovorima sa Mišelom Veršhjerenom jasno sam osetio da je definitivno gotovo. Кlub više neće menjati svoje mišljenje.

Mnogo negativne energije se okupilo oko borbenog defanzivca krajem prošle i početkom ove godine, mnogi u Briselu kažu da je od aduta postao pilot kamikaza…

- Suviše je lako to reći, da sam isključio ja bio samo krivac za malaksalost ekipe. Mnogi igrači koji su došli u Anderleht nisu pomogli klubu. Meni su sudije prilazile drugačije jer ih je na to terala moja reputacija… Dakle, nije samo do mene - tvrdi Vranješ.

Imao je ponude nekih klubova, pre svega iz Rumunije i Poljske, Univezitatea Кrajova i Legija Varšava su ga zvale.

- Volim da budem u Belgiji, život je ovde odličan. Na primer, povremeno lovim u Ardenima, što me opušta. Uvek bacam ulovljenu ribu. Vidite, nemam loš karakter. Ne mogu da vratim vreme nazad. Ponekad bih voleo, ali s druge strane, mnogo sam naučio. Nisam loš momak. Nemam problema s tom iskrivljenom slikom o meni. Možda i jesam? Znate, svako ima pravo na svoje mišljenje, ne mogu ništa da promenim u vezi toga i nisam ni pokušavao. Moj karakter ima vrhove i doline, ali me je formirao kao čoveka. Vratiću se. Ja sam borac, koji se nikada neće promeniti, ali ni predati - rekao je na kraju Ognjen Vranješ

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.