PSŽ JE PROKLET - SOLSKJER JE TALIJA: Neverovatan podvig Junajteda u Parizu!
Ole Gunar Solskjer, Foto: AP

liga šampiona

PSŽ JE PROKLET - SOLSKJER JE TALIJA: Neverovatan podvig Junajteda u Parizu!

Čudo u Parizu se dogodilo!

Objavljeno:

Mančester Junajted se plasirao u četvrtfinale Lige šampiona.

Malo ko je verovao u ovakav epilog nakon 2:0 za Parižane na Old Trafordu, ali i zbog desetkovane ekipe koju je u Pariz doveo Ole Gunar Solskjer, trener koji je preporodio Junajted i od prežaljene ekipe stvorio, poput alhemičara, zlatni grumen.

Brzo vođstvo Junajteda već u 2. minutu. Markinjos je neoprezno pokušao da vrati loptu Tijagu Silvi, to je lako presekao Lukaku, zaobišao Bufona i poslao loptu u praznu mrežu.

Rašford je pokušao sa udarcem sa 25 metara, trebalo je da to bude lak plen Đanluiđija Bufona, ali nije. Lopta mu se odbila od grudi, a lukavi Romelu Lukaku se nadao tome i po drugi put pogodio mrežu Parižana. Do poluvremena su gosti imali još jednu priliku, rezervista Dalo je driblinzima prošao po desnoj strani, njegov centaršut je zakačio nekog od domaćih defanzivaca i, srećom po njih, lopta je uletela Bufonu u ruke.

foto: EPA/Yoan Valat

Crveni đavoli nisu uspeli nijednom u drugom poluvremenu da upute udarac ka golu Bufona, a samo ih je jedan gol delio od senzacije i izbacivanja Pari Sen Žermena, i to posle mančesterskih 0:2. Tek u 90. minutu tukao je Dalo sa distance, a Junajted je dobio korner.

Tako se bar činilo u prvi mah. Sudija Damir Skomina je pogledao snimak, na kome se jasno videlo da je lopta posle udarca Daloa pogodila Kipembea u ruku, pa je slovenački sudija, za zakašnjenjem, pokazao na belu tačku. Posle duge pauze, udarac je izveo Markus Rašford i savladao Bufona, golmana koji je u Pariz došao zbog pehara Lige šampiona. Gosti su poveli sa 3:1, imali su rezultat koji ih vodi u četvrtfinale.

Čudo u Parizu se dogodilo!

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.