U DERBIJU SE ILI RODIŠ ILI TE SAHRANE! Gol posvećujem preminulom Dušanu Odži!
Nemanja Nikolić je postigao vodeći gol za Partizan u 159. Večitom derbiju, Foto: EPA / Andrej Cukić

Gol za prijatelja

U DERBIJU SE ILI RODIŠ ILI TE SAHRANE! Gol posvećujem preminulom Dušanu Odži!

Nikolić kaže da svi "ratovi" koji se vode na terenu treba tu i da ostanu posle utakmice

Objavljeno:

Partizan je odigrao nerešeno protiv Crvene zvezde u 159. Večitom derbiju.

Crno-beli su stigli do vođstva neobičnim golom Nemanje Nikolića i bili su blizu pobede nad večitim rivalom, ali ih je u tome sprečio Milan Pavkov vrhunskim pogotkom.

Dan nakon utakmice na Marakani, trener Zoran Mirković izveo je igrače na trening oporavka, a potom je za klupski sajt pričao strelac gola Nikolić, koji interesantno odmah nakon derbija nije želeo da daje izjave baš kao ni Pavkov.

- Utakmica je donela dosta tenzije i pritiska i pre neko što je počela, te se sve i prenelo na teren, što je publika mogla da vidi. Dosta faulova, prekida igre, ne previše lepog fudbala, okarakterisalo je i ovaj derbi. Taj "rat" na terenu se vodi svih 90 minuta srčano, sa puno adrenalina i tenzije u borbi za gol i svoju ekipu i tu treba da se završi i ostane. Sve što se tada kaže i uradi je u žaru borbe, jer nema veće utakmice od derbija za navijače, bez obzira što nas već u sredu očekuje još teža - rekao je Nikolić.

Rezultatom 1:1 kažu upravo je najviše dobio Radnički koji je na drugom mestu na tabeli?

- Utakmica u sredu će biti veoma teška, jer znamo kolika je njena važnost zbog rasporeda na tabeli. Kompletna njihova ekipa će doći maksimalno motivisana i pokušaće i da iskoriste i to što smo malo ispražnjeni posle derbija, ali zato pozivam navijače da dođu na stadion Partizana, da ga napune i da nam pomognu da svaku sledeću utakmicu dobijemo i poguraju nas kada treba.

Nemanja Nikolić u duelu sa Milanom Gajićem
Nemanja Nikolić u duelu sa Milanom Gajićemfoto: Beta/Branislav Božić

Nikolić kaže da se ekipa izdigla posle loše odigrane jesenje polusezone.

- Dosta smo bolji protivnik bili u prvom poluvremenu. Možda smo to mogli krunisati još jednim golom. U drugom poluvremenu je inicijativu preuzeo protivnik. Ono što je najvažnije je da Partizan pokazuje iz utakmice u utakmicu da je pravi i da je na dobrom putu. Igramo od priprema i bez Svete Markovića, Dače Pantića, otišao je i Marko Janković, ali smo se uzdigli. Mislim da smo vratili i veru publici iako smo uvek govorili da je potrebno vreme i strpljenje za neke stvari. Uostalom, svi su gledali derbi juče kao i prve dve prvenstvene utakmice.

Umesto Svete Markovića vatreno krštenje je imao sedamnestogodišnji Strahinja Pavlović na mestu štopera.

− U ovakvim utakmicama se ili igrački rodiš ili te sahrane! Svi smo ponosni na Kalabu (prim.aut. Strahinja Pavlović), jer je junački izdržao i pritisak i duele sa iskusnim protivničkim igračima. Malo nas je poremetio karton u šesnestom minutu, jer smo svi morali da budemo mnogo obazriviji, a posebno on, da ne bi dobio isključenje. Imali smo dosta igrača sa kartonimai malo nas je i to kočilo da se dodatno razmašemo.

Nemanja Nikolić u klinču sa igračima Crvene zvezde
Nemanja Nikolić u klinču sa igračima Crvene zvezdefoto: Beta/Branislav Božić

Svaki derbi nosi svoje junake, posle Rikarda i 158. večitog derbija na društvenim mrežama navijači hvale Nikolićevu agilnost tokom derbija.

− Zahvaljujem se naravno svima, s tim što bih bio još srećniji da smo pobedili. Mislim da se vidi da smo svi, saigrači i ja, ušli drugačiji u ovu prolećnu sezonu, prošli smo pripreme sa šefom, duže smo zajedno i to se vidi. Najvažnije za jednu ekipu je da bude duže na okupu zajedno.

On je pogodak rešio da posveti nedavno preminulom prijatelju koji mu je pomogao da napravi prve velike fudbalske korake u karijeri.

- Gol u derbiju posvećujem svom prijatelju Dušanu Odži koji je nedavno preminuo usled teške bolesti.Bio mi je ne samo veliki prijatelj već pre svega velike podrška kada sam sa 17,18 godina u Crnoj Gori napravio svoje prve fudbalske korake.Veoma mi je teško zbog tog gubitka i zato ovaj gol posvećujem upravo njemu!

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.