OTIŠAO SAM U PARTIZAN, DA BIH NATERAO ZVEZDU DA PATI: Delije i danas pljunu na patos kad čuju ime - Milko Đurovski!
Milko Đurovski je pričao o čuvenom prelasku iz Zvezde u Partizan, Foto: Youtube / Printscreen

otvorio se

OTIŠAO SAM U PARTIZAN, DA BIH NATERAO ZVEZDU DA PATI: Delije i danas pljunu na patos kad čuju ime - Milko Đurovski!

Đurovski ne negira da su ga posećivali neki žestoki momci koji su predstavljali neku vrstu zaštite...

Objavljeno:

Prelazak Milka Đurovskog iz Crvene zvezde u Partizan sredinom 1986. godine izazvao je tektonske poremećaje u tadašnjoj Jugoslaviji.

Kod crno-belih je dobio status božanstva, a više od tri decenije kasnije mnogi navijači crveno-belih i dalje ne mogu da mu oproste odlazak u najmrskiji klub.

Đurovski je i tada, kao i danas bio poznat po tome da priča ono što misli i radi onako kako je naumio. O njemu se tih godina svašta pričalo i pisalo, da previše puši i pije, da se kocka, da švercuje zlato, da je povezan sa kriminalcima sa beogradskog asfalta.

Legendarni napadač je povodom 56. rođendana u intervjuu za holandske medije podsetio na slavne dane.

- Jedina istina je da sam pušio i dok sam bio igrač. Pa šta? Jesam i to bez skrivanja. I drugi su znali da povuku dim, ali niko kao ja, pred trenerom. Bez problema sam pušio na stadionu, znajući da me svi posmatraju. Nije to imalo negativan uticaj na moje partije. Možda bi, da sam – prestao!? Svaki fudbaler mora da radi ono što mu prija. Sve dok igra dobro.

Milko Đurovski, legendarni napadač Večiti rivala
Milko Đurovski, legendarni napadač Večiti rivala foto: Marina Lopičić

Đurovski ne negira da su ga posećivali neki žestoki momci koji su predstavljali neku vrstu zaštite.

- To je bilo normalno. Svaki fudbaler u Beogradu tog vremena je imao nekog, ništa drugačije nije ni u sadašnjim generacijama. Mnogima je bilo zabavno i interesantno da se nalaze u društvu igrača. Arkan, sećate se njega? Bio je jedan od onih koji su fanatično podržavali Crvenu zvezdu. Voleo sam da pijem, pušim, odem povremeno u kazino, ali nikad se nisam drogirao. Priče o krijumčarenju zlata, kockarskim dugovima, novcu na crno i tako dalje nisu tačne. Tužio sam holandske medije koji su to objavili i naravno da sam dobio odštetu. Nije mi bio problem da se nosim sa žestokim momcima, niti sam ih se ikad plašio. Ako im se svidiš – svidiš im se. Mafijaški bosovi su inteligentni tipovi.

Zauvek će ostati upamćen i po transferu sa "Marakane" na "JNA" u leto 1986. - I danas se navijači Zvezde ljute na mene. Kad izgovorite moje ime u njihovom društvu, znate šta kažu? Pih, katastrofa. Pljunu na patos. Sve što sam uradio za njih, sve golove koje sam postigao, ništa od toga ne važi. Da sam opet u situaciju da pređem iz Zvezde u Partizan učinio bih isto. Možda potezi koje sam vukao nisu bili najbolji za mene, ali se nikad nisam kajao. Jednostavno, u Zvezdi me nisu tretirali pravedno. Obećavali su dosta, malo toga ispunili. U jednom trenutku mi je prekipelo. Zato sam otišao u Partizan, možda da bih naterao Zvezdu da pati. Bio sam jedan od prvih koji se odlučio na takav korak. Razumljivo, prihvatio sam nezadovoljstvo navijača - kaže Đurovski

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.