VALIJENTE PRED ZVEZDU: Uporedio Večiti derbi sa El Klasikom, a imao je poruku i za Strahinju Pavlovića!
Mark Valijente, Foto: Starsport©

ŠPANAC JE STANDARDAN U CRNO-BELOM TABORU

VALIJENTE PRED ZVEZDU: Uporedio Večiti derbi sa El Klasikom, a imao je poruku i za Strahinju Pavlovića!

- Imamo dobru odbranu, koja je naša snaga. Ipak, derbi nije obična utakmica i koncentracija mora biti devedeset minuta u svim segmentima - istakao je momak iz Barse

Objavljeno: 10:05h

Partizanov štoper Mark Valijente gotovo po dolasku u crno-belu porodicu, postao je standardan igrač na svojoj poziciji. Kao neko ko je rođen u Španiji, gde je prošao i Barseloninu školu, čuvenu La Masiju, ali i po dolasku iskusio čari večitog derbija, Valijente govori o predstojećoj utakmicu 24. kola SLS FK Crvena zvezda − FK Partizan.

- Naš pristup svakoj utakmici je takav da želimo da damo maksimum i nastavimo sa dobrim partijama kojima smo otpočeli ovu polusezonu. Nadamo se da će tako biti i u derbiju. Nema nikakve euforije, mirno i staloženo čekamo subotu veče.

Gledajući statistiku Partizan nije primio gol na poslednjih pet utakmica?

- Imamo dobru odbranu, koja je naša snaga. Ipak, derbi nije obična utakmica i koncentracija mora biti devedeset minuta u svim segmentima. Kada govorimo o defanzivi, čitav tim radi na tome i nadamo se da ćemo tako i nastaviti.

Tvoj partner na poziciji Sveta Marković je operisao meniskus i neće biti na terenu nekoliko nedelja.

- Šteta za Svetu. Želim mu da se što pre oporavi i vrati na teren. Strahinja Pavlović se odlično pokazao na utakmici sa Proleterom i za koga god da se šef odluči na tvoj poziciji, svi su spremni za meč sa Zvezdom.

U ovakvim utakmicama na šta treba obratiti posebnu pažnju?

- Na detalje. Ovakve utakmice odlučuju upravo detalji i ako želimo pobedu na njih treba obratiti pažnju. Pratio sam nekoliko njihovih utakmica, igraju dobro i to posebno kada su domaćini. Za nas je važno da igramo kao što znamo svih devedeset minuta.

Mark Valijente
Mark Valijente foto: Partizan.rs/miroslav Todorović

Rikardo se upisao u listu strelaca u 158. večitom derbiju?

- Mi smo tim, a ova utakmica je posebna. Uvek se radujemo kada je to on, ali i svaki od saigrača, posebno na derbiju. Važan je dobar skor na kraju, ali da pre svega u centru svega bude fudbal, gde će zaista pobediti bolji…

Posle 1:1 u prvom meču na Nou Kampu, Real i Barselona će večeras (21.00) rešiti pitanje finaliste Kupa kralja. S obzirom na razliku u Primeri, stiče se utisak da Realu ovaj meč više znači, a kvota na keca je sjajna - 2,90. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Real Madrid - Barselona.

Da li će tvoji prijatelji doći na derbi?

- Neće moći zbog obaveza, ali će pratiti preko interneta. Često me pitaju da uporedim ovaj derbi sa španskim. Rekao bih da je ovaj mnogo srčaniji, dok se španski gleda širom sveta.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/FK Partizan)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.