16 DELOVA TELA JE POVREĐIVAO 42 PUTA: Kraj mučenja za bivšeg fudbalera Arsenala - karijera je završena!
Abu Dijabi je objavio da se povlači iz fudbaa, Foto: AP

gotovo

16 DELOVA TELA JE POVREĐIVAO 42 PUTA: Kraj mučenja za bivšeg fudbalera Arsenala - karijera je završena!

Prvu povredu doživeo je na meču protiv Sanderlenda. Njegov jauk posle divljačkog starta Dena Smita označio je početak najmaleroznije karijere profesionalnog fudbalera

Objavljeno:

Abu Dijabi saopštio je da završava karijeru u 33. godini.

Nekadašnji reprezentativac Francuske se tokom karijere borio sa brojnim povredama, a poslednji klub za koji je igrao bio je Olimpik Marsej 2017. godine.

- Odlučio sam da završim karijeru. Pravo je vreme za to. Nekoliko godina unazad sam pokušavao da se vratim, ali sam imao mnogo fizičkih problema. Ovo je bila teška odluka. Nakon Marseja sam pokušao da se vratim, ali bilo je mnogo teže nego što sam mislio da će biti i odlučio sam da stanem ovde - rekao je Dijabi.

Prvu povredu doživeo je na meču protiv Sanderlenda. Njegov jauk posle divljačkog starta Dena Smita označio je početak najmaleroznije karijere profesionalnog fudbalera. Od tog trenutka, još 41 put je bio povređen, a engleski mediji su precizno izračunali da je na svakih 80 dana morao da napušta trenažni proces.

Dijabi je igrao u veznom redu. Karijeru je započeo u Okseru, a narednih 10 godina je proveo u Arsenalu, za koji je na 180 zvaničnih mečeva postigao 19 golova. Za reprezentaciju Francuske upisao je 16 nastupa i dao jedan pogodak.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.