OGROMAN KAMEN SA SRCA JE PAO U HUMSKOJ: Partizan konačno rešio dug i izbegao oduzimanje bodova!
Uprava Partizana je rešila još jedan dug koji je ostao od njihovih prethodnika, Foto: Beta/Branislav Božić

Visilo je kao omča oko vrata

OGROMAN KAMEN SA SRCA JE PAO U HUMSKOJ: Partizan konačno rešio dug i izbegao oduzimanje bodova!

Uprava crno-belih je isplatila i poslednje dugovanje za transfer Adema Ljajića

Objavljeno:

U Humskoj lakše dišu, jer su se oslobodili jednog "kostura iz ormara", kako sadašnja uprava naziva zaostale dugove iz prošlosti, koje su ostavili prethodni čelnici.

Strepeli su u Partizanu jer se bliži prolećni monitoring finansijskog poslovanja od strane UEFA, ali sada imaju jednu brigu manje jer je u potpunosti isplaćen dug koji je postojao već devet godina.

Serđu Bertiju, poznatom menadžeru, je isplaćena i druga rata duga (250.000 evra) za posredstvo prilikom transfera Adema Ljajića u Fiorentinu 2009. godine, prenose beogradski mediji.

Serđu Bertiju je isplaćeno poslednjih 250.000 evra za posredstvo u transferu Adema Ljajića
Serđu Bertiju je isplaćeno poslednjih 250.000 evra za posredstvo u transferu Adema Ljajićafoto: Starsport©

Dugo je dugovanje od 500.000 evra bilo kamen u cipeli upravi kluba, čak je Berti pretio i tužbom, ali su uspeli da postignu dogovor o isplati u dve rate. Jedna je isplaćena aprila prošle godine, a druga posle intervencije Aleksandra Kolarova jesenas kod Bertija da se strpi još malo, je sada konačno otplaćena.

Tad je dug za menadžerske uslove bio osiguran bankovnim garancijama u Poštanskoj štedionici, a na naplatu je došao krajem minule sedimice, čime je Partizan, posle dosta muka rešio samo jedan od nagomilanih finansijskih problema u nastojanju da dobije evropsku licencu za narednu sezonu.

Inače, Serđo Berti je čak pretio tužbom FIFA koja bi, da je stigla do zvaničnih organa Svetske kuće fudbala, automatski značila oduzimanje šest bodova Partizanu.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.