ŠPANCI, BRAĆO, HVALA VAM DO NEBA: Odbili da okače simbole Kosova, zbog toga ih je UEFA kaznila!
Zastave Kosova, Španije i Srbije, Foto: Reuters, Fonet, Beta

DOSLEDNI U STAVU

ŠPANCI, BRAĆO, HVALA VAM DO NEBA: Odbili da okače simbole Kosova, zbog toga ih je UEFA kaznila!

Naravno, to rade iz donekle "sebičnih" razloga, ali daj šta daš...

Objavljeno: 15:20h

Španija je odbila da istakne zastavu i pusti himnu Kosova, pa je Evropska fudbalska unija prinuđena da promeni zemlju organizatora kvalifikacija za plasman na Evropsko fudbalsko prvenstvo za igrače do 17 godina.

UEFA je saopštila da utakmice grupe u kojoj su Španija, tzv. Kosovo, Grčka i Ukrajina neće igrati narednog meseca u Benidormu i Alkoju kako je prvobitno bilo planirano, prenela je agencija AP.

Zastava tzv. Kosova
Zastava tzv. Kosova foto: AP

Evropska kuća fudbala je, takođe, dodala da će te utakmice najverovatnije igrati u Švajcarskoj. Španija nije priznala jednostrano proglašenu nezavisnost tzv. države Kosovo.

Taj stav Madrida problem je kada sportisti tzv. Kosova učestvuju na međunarodnim takmičenjima u Španiji. Tokom Svetskog prvenstva u karateu, održanog novembra prošle godine u Madridu, delegacija tzv. Kosova nije mogla da koristi svoje lažne simbole.

Nakon tog takmičnja intervenisao je Međunarodni olimpijski komitet, pa je Olimpijski komitet Španije, odgovarajući na zahtev MOK-a, saopštio da će ta zemlja odobriti sportistima tzv. Kosova da tokom međunarodnih takmičenja na njenoj teritoriji koriste svoje simbole.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.