KEPA NIJE JEDINI: Još dvojica su odbijala da izađu sa terena, a jedan od njih je i Leo Mesi!
Kepa i Mesi, Foto: EPA/Neil Hall/Raul Caro

MALO POZNATO

KEPA NIJE JEDINI: Još dvojica su odbijala da izađu sa terena, a jedan od njih je i Leo Mesi!

Naravno, kada se Argentinac oglušio o naredbu Luisa Enrikea, niko nije mario. Ali ipak, jedan je Mesi...

Objavljeno:

Ceo fudbalski svet priča o Kepi Arizabalagi i njegovom odbijanju da izađe sa terena pred penal seriju, kada je Mauricio Sari hteo da ubaci Vilija Kabaljera, specijalistu za takve momente.

Mnogi su se zapitali, da li smo ovo ikad videli u svetu fudbala, a naš odgovor je - jesmo!

I to u dva navrata...

Desilo se, i to u Španiji, pre četiri godine, na klupi Barselone je tada bio Luis Enrike, koji je kod vođstva od 3:0 hteo da zameni Mesija Munirom el Hadadijem, kako bi odmorio Argentinca.

Jedan od najboljih u istoriji je samo odmahnuo rukom, a umesto njega je van terena morao Nejmar. Posle meča odbio je da daje izjave.

Međutim, to nije bio usamljen slučaj.

2010. godine bivši reprezentativac Brazila učinio je isto. Paulo Enrike Šagas de Lima iliti Ganšo, ponikao je u slavnom Santosu. Njegov klub je te godine igrao finale Pauliste, odnosno prvenstva regije Sao Paulo. U tom dvomeču protivnik im je bio Santo Andre, a pošto je prvu utakmicu Santos dobio sa 3:2, gledali smo veoma dramatičan revanš.

Dobio ga je Santo Andre istim rezultatom, ali je Santos osvojio trofej jer su u regularnom delu bili prvi. Upravo je u toj utakmici u 84. minutu Ganso žestoko protestovao protiv odluke trenera da ga zameni, što je na kraju urodilo plodom.

Za one koji se ne sećaju, Ganšo je bio jedan od najvećih svetskih talenata, ali se u Evropi nikada nije dokazao koliko jeste u Brazilu.

Dakle, Kepa, nisi jedini, ali definitivno jesi najskandalozniji, jer je poznato da među golmanima uvek vlada solidarnost, a ono sinoć je bilo sve, samo solidarnost ne...

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.