DO SADA SE OVO NIJE ZNALO, ALI DEL PJERO DRŽI FUDBALSKI KLUB: Upravo je izborio plasman u viši rang bez poraza!
Alesandro Del Pjero, Foto: EPA/Riccardo Antimiani

BRAVO

DO SADA SE OVO NIJE ZNALO, ALI DEL PJERO DRŽI FUDBALSKI KLUB: Upravo je izborio plasman u viši rang bez poraza!

Slavni Italijan je krio da je vlasnik kluba LA10, ali je odlučio da izađe u javnost nakon što je ekipa neporažena pobedila u svojoj diviziji

Objavljeno:

Bivši kapiten Juventusa i italijanske reprezentacije Alesandro Del Pjero otkrio je da je vlasnik malog fudbalskog kluba iz Los Anđelesa.

Slavni Italijan je krio da je vlasnik kluba LA10, ali je odlučio da izađe u javnost nakon što je ekipa neporažena pobedila u svojoj diviziji i plasirala se u najviši nivo takmičenja - Ujedinjenu Premijer fudbalsku ligu (UPSL), trećerangirano takmičenje.

- Posle perioda anonimnosti (poznajete me, ja volim privatnost), odlučio sam da podelim divno iskustvo i da pohvalim ceo tim na sjajnim rezultatima - naveo je Del Pjero na svom sajtu.

On je nazvao ekipu po dresu sa brojem 10 koji je nosio, a ima crno-bele boje, kao Juventus. Takođe je naveo da je kupio klub zajedno sa jednom partnerskom američkom sportskom kompanijom, čiji je suvlasnik.

U Juventusovoj klupskoj istoriji Del Pjero je jedan od najboljih fudbalera. Sa crno-belima je osvojio šest titula u Seriji A, kao i Ligu šampiona 1996. godine, a bio je jedan od najvažnijih igrača reprezentacije Italije u osvajanju Svetskog prvenstva 2006. godine. UPSL ima 244 registrovane ekipe u nekoliko regionalnih liga, konferencija i divizija.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.