SAMO DA NE UMISLIMO DA SMO NEKI IGRAČI: Vrhunska izjava Partizanovog asa pred Večiti derbi!
Nemanja Nikolić je u odličnoj formi ovog proleća, Foto: AP

POSLE PROLETERA, A PRED DERBI

SAMO DA NE UMISLIMO DA SMO NEKI IGRAČI: Vrhunska izjava Partizanovog asa pred Večiti derbi!

Crno-beli su slavili nad nezgodnim Proleterom sa 3:0, a golove su opet postigli Nemanja Nikolić i Rikardo Gomeš

Objavljeno:
Aleksa Radosavljević

Idealna uvertira za Večiti derbi, i za Crvenu zvezdu (pobeda u Surdulici) i za Partizan (3:0 pred svojim navijačima protiv Proletera). Zadovoljni posle meča bili su i Zoran Bata Mirković i jedan od junaka Rikardo Gomeš, a očigledno prezadovoljan bio je i strelac prvog gola na prvoj utakmici u Humskoj ovog proleća - Nemanja Nikolić.

- To su samo dve uvodne utakmice, ne smemo da se ponesemo time. Super smo otvorili meč i odmah smo postigli gol, što nije bio običaj prošle polusezone. Ostaje žal za drugim poluvremenom, gde smo ušli malo opuštenije. To ne sme da se ponavlja, imali smo igrača više. Imali smo i sreće što Valijente i Zakarić nisu dobili žuti karton, pa će moći da nastupaju protiv Zvezde - jasan je strelac dva gola na prethodna dva Partizanova meča.

Nemanja Nikolić slavi gol protiv Proletera
Nemanja Nikolić slavi gol protiv Proleterafoto: Starsport©

Na jesen je napad bio glavni problem, da li je trenutna forma u kojoj se nalazite Rikardo i ti ohrabrujuća za celu ekipu?

- Nadam se da ćemo i on i ja nastaviti sa ovakvim partijama. Polako upijamo neke stvari koje nam stručni štab postavlja kao zadatak, što se valjda i videlo na terenu. Drugi gol smo postigli iz akcije koju smo odigrali Valijente, on i ja. Pre toga je bila slična situacija gde je on bio malo u ofsajdu. Rikardo i ja se već mnogo bolje razumemo i ta hemija između nas dolazi sve više i više do izražaja. Nadam se da će se tako i nastaviti, iako svaka utakmica donosi nove zahteve i izazove.

Partizan je na prethodne dve utakmice dao šest golova, nije primio nijedan. Koliko to znači pred Večiti derbi?

- Puno znači. Nismo primili gol i nadam se da će tako i ostati. Šest puta smo tresli mrežu protivnika što je baš super i mislim da se svi u ekipi više razumeju ove polusezone. I publika i vi novinari to prepoznajete. Derbi nam, naravno, donosi dozu pritiska i tenzije koja će vladati od početka utakmice, ali svi igrači iz Srbije su tome težili od malena. Svako je sanjao da nekad igra za Zvezdu ili Partizan. Glavno je da sa sopstvenih leđa skinemo taj teret, a da ne mislimo da smo neki igrači kojima će drugi da se dive. Treba da se opustimo i da pokažemo naš najbolji fudbal. Bolji će pobediti, igramo u gostima, prošle polusezone nam je izmakla pobeda iako smo bili dosta bolji protivnik.

Nemanja Nikolić i Rikardo Gomeš - ubitačni tandem Partizana
Nemanja Nikolić i Rikardo Gomeš - ubitačni tandem Partizanafoto: Starsport©

Kakva su ti očekivanja od tvog nastupa na Derbiju?

- Iskreno se nadam da ću početi od samog starta, ali to je na stručnom štabu. U njihov posao se ne mešam, poštujem svaku odluku. Nadam se da ćemo opet igrati sa dva napadača, kao da ćemo i Rikardo i ja postići golove. To je utakmica za koju svi fudbaleri žive - zaključio je Nikolić.

Da podsetimo, Večiti derbi je na programu 2. marta od 18 časova na Marakani.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.