PARTIZAN SILAN PRED VEČITI DERBI: Moćni Rikardo razbio Proleter i naoštrio se za Zvezdu!
Foto: Starsport©

Superliga Srbije, 23. kolo

PARTIZAN SILAN PRED VEČITI DERBI: Moćni Rikardo razbio Proleter i naoštrio se za Zvezdu!

Sva dešavanja na ovom meču ste pratili u "lajv blogu" na Espresu

Objavljeno: 21:00h

Bolju uvertiru za predstojeći 159. Večiti derbi igrači Partizana nisu mogli da požele. Proleter je razbijen na stadionu u Humskoj 3:0, u 23. kolu Superlige Srbije.

Fantastičnih prvih 45 minuta su odigrali crno-beli u nekoj vrsti slavlja u Humskoj, usled nedavne odluke Apelacionog suda da stadion i zvanično pripadne JSD Partizan, pa je ovo bio prvi meč od kada je ta odluka doneta.

Nažalost, to što je ulaz bio besplatan nije donelo veliki broj navijača, svega nekoliko hiljada, ali su i oni doprineli da se zagreje atmosfera, kao i igrači na terenu, posebno u prvom poluvremenu.

Rikardo Gomeš i Nemanja Nikolić su pokazali da su u sjajnoj formi na početku prolećnog dela sezone i da prepuni samopouzdanja će istrčati na teren Marakane sledeće subote u 159. Večitom derbiju.

Portugalac je bio nerešiva enigma za odbrambene igrače novosadskog tima, iznudio je crveni karton za Lambulića samo minut nakon što je Nikolić doneo prednost Partizanu, a potom je do kraja prvog poluvremena postigao dva gola i rešio svako pitanje pobednika.

U drugoj polovini meča igrači Partizana su potpuno spustili tempo, Mirković je neke igrače čuvao od eventualnih povreda ili umora, a to je bilo odrađivanje posla.

PARTIZAN - PROLETER 3:0 (Nikolić 16, Gomeš 41, 46)

Partizan: Stojković, N. R. Miletić, Pavlović, Valijente (od 46. Ostojić), N. G. Miletić, Šćekić, Kosović, Zakarić, Nikolić, Đerlek, Rikardo.

Proleter Novi Sad: Vesić, Tanasin, Leandro, Lambulić, Mitrović, Govedarica, Plavšić (od 31. Nikolić) (od 63. Novaković), Čolović, Čović, Krasić, Vujaklija (od 46. Jokić).

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Sva dešavanja na ovom meču ste pratili u "lajv blogu" na Espresu.

90. minut - Nije bilo potrebe za nadoknadom, kraj utakmice u Humskoj, pobeda Partizana 3:0.

88. minut - Odlični Rikardo je sada bio malo sebičan, hteo je sve sam do kraja, ali nije imao dovoljno snage da uputi snažan udarac, pa je to bio lak plen za Vesića.

74. minut - Sjajan prodor sada mlađanog Filipa Stevanovića koji se na kraju odlučio za udarac iako je možda mogao da asistira Kosoviću. Vesić je bio na mestu i odbranio ovaj pokušaj.

62. minut - Bez nekih većih dešavanja u ovom periodu meča. Obema ekipama je jasno da je ovde sve završeno.

46. minut - Počelo je drugo poluvreme, a Mirković je odmah napravio izmenu i ubacio Ostojića umesto Valijentea, a takođe umesto Zakarića se na terenu našao Filip Stevanović.

Verovatno je trener Partizana rešio da sačuva svežinu ovih igrača i izbegne neku povredu uoči predstojećeg derbija pošto je pitanje pobednika već uveliko rešeno.

Kraj prvog poluvremena!

1 / 15 Foto: Starsport©

45+1. minut - GOOOL! I Ponovo Rikardo! Možemo reći da je već sada pitanje pobednika ovde rešeno! Partizan vodi 3:0 i ima igrača više!

41. minut - GOOOL! I kao što smo rekli, defanzivci Proletera ne mogu da izađu na kraj sa Rikardom i bilo je pitanje kada će Gomeš postići gol, što se upravo i dogodilo posle sjajne asistencije Nemanje Nikolića.

37. minut - Sjajan pokušaj Zakarića iz slobodnog udarca, ali Vesić uspeva da izbaci loptu preko prečke u korner.

35. minut - Sada period bez nekih uzbuđenja, ali je vidljivo da defanzivci novosadskog tima imaju ogromnih problema sa Rikardom Gomešom koji dobija gotovo svaki duel.

Rikardo Gomeš okružen igračima Proletera
Rikardo Gomeš okružen igračima Proleterafoto: Starsport©

25. minut - U sjajnu je sada priliku ušao Rikardo, bio je dva puta 1 na 1 sa golmanom Proletera, ali je Vesić izašao kao pobednik iz tih duela.

17. minut - Crveni karton za Lambulića! Ni minut nije prošao od gola Partizana, a gosti ostaju bez igrača. Sudija mu je odmah pokazao isključenje, jer je kao poslednji igrač odbrane iz dva puta srušio Rikarda Gomeša koji je bio u jurišu prema golu.

1 / 2 Foto: Starsport©

16. minut - GOOOL! Partizan stiže do vođstva preko Nemanje Nikolića. Sjajno uigrana akcija posle auta, Gomeš je prebacio glavom u peterac, Kosović ju je propustio, a na pravom mestu se našao Nikolić i zatresao mrežu.

10. minut - Pregrub je bio mladi Pavlović u skoku sa Vujaklijom, udario ga je laktom u glavu, zbog čega je dobio žuti karton. Mirković je odmah skočio sa klupe i rekao mladiću rođenom 2001. godine da se izvini iskusnom napadaču Proletera.

19.00 - Počela je utakmica u Humskoj.

18.53 - Uprkos tome što su karte za ovu utakmicu bile besplatne, hladnoća je uslovila da se trenutno na stadionu ne skupi više od nekoliko hiljada navijača.

1 / 3 Foto: Espreso

18.22 - Poznati su i sastavi za koje su se opredelili dvojica trenera.

Partizan: Stojković, N. R. Miletić, Pavlović, Valijente, N. G. Miletić, Šćekić, Kosović, Zakarić, Nikolić, Đerlek, Rikardo.

Proleter: Vesić, Tanasin, Leandro, Lambulić, Mitrović, Govedarica, Plavšić, Čolović, Čović, Krasić, Vujaklija.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.