BORJAN I PREČKA SPASILI ZVEZDU U SURDULICI: Minimalac šampiona protiv opasnog Radnika!
Fudbaleri Crvene zvezde, Foto: crvenazvezdafk.com

SUPERLIGA, 23. KOLO

BORJAN I PREČKA SPASILI ZVEZDU U SURDULICI: Minimalac šampiona protiv opasnog Radnika!

Sva dešavanja sa meča ste pratili u lajv-blogu na Espresu

Objavljeno: 19:02h

Crvena zvezda je stigla do nove pobede u Superligi Srbije, ali daleko na teži način nego što su to možda očekivali njeni navijači. Radnik je u Surdulici skupo prodao svoju kožu 0:1.

Još jednom se potvrdilo ove sezone da nije lako uzeti bodove na jugu Srbije, a može se reći da su šampioni Srbije imali mnogo sreće, ali i Milana Borjana koji ne samo da je spasio pobedu, nego i sprečio poraz svoje ekipe.

Retko se dešavalo da neki tim ove sezone bude, ako ne bolji, onda barem ravnopravan sa ekipom Vladana Milojevića, a upravo su u tome uspeli igrači Radnika.

Uostalom stvorili su i daleko više prilika na utakmici, pogodili su dve prečke, u nekoliko navrata je Borjan sjajnim intervencijama i sprečavao da lopta uđe u mrežu.

Ipak, nisu imali sreće, pa im je presudio pogodak Milana Gajića (njegov prvenac), u 8. minutu utakmice.

Milojević je pokušao u drugom poluvremenu da malo razmrda ekipu, ali i da je načini agresivnijom i da uvođenjem Ivanića i Vulića natera protivnika na veće povlačenje, ali ta njegova zamisao nije urodila plodom, tako da je Radnik više bio u napadu i na Zvezdinoj polovini.

No, na kraju svega pišu se nova 3 boda za prvoplasirani tim na tabeli Superlige Srbije, što je značajno i zbog toga što će u dobrom raspoloženju dočekati Večiti derbi sa Partizanom sledeće subote.

RADNIK - CRVENA ZVEZDA 0:1 (Gajić 8)

Radnik: Vasiljević, Đorđević, Milovanović, Stevanović, Pajović, Ristović, Kojić (od 74. Pejčić), Stanisavljević (od 80. Stojanović), Keremeh, Danoski (od 74. Damnjanović), Zlatanović.

Crvena zvezda: Borjan, Stojković, Savić, Milunović, Gajić, Jovičić, Čaušić, Vukanović (od 80. Vulić), Ebisilio (od 64. Ivanić), Simić (od 90. Jirka), Pavkov.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Sva dešavanja sa meča ste pratili u lajv-blogu na Espresu.

93. minut - Kraj utakmice! Pobeda Crvene zvezde nad Radnikom 1:0.

82. minut - I još jednom lopta prolazi tik pored gola Milana Borjana. Iz naleta je šutirao Ristović, ali lopta prolazi pored stative.

71. minut - Odlična šansa sada za Vukanovića na drugoj strani. Prosto je neverovatno šta je krilni napadač crveno-belih sada propustio, tačnije njegov udarac sa nekih 6-7 metara je izblokiran.

70. minut - I opet Borjan! Danoski je sada bio u sjajnoj prilici, ali posle njegovog udarca golman Zvezde hvata živu loptu.

68.minut - Novi odličan pokušaj Zlatanovića. Napadač Radnika je opet zapretio Borjanu, lopta je otišla tik iznad gola.

57. minut - Čini se da je domaćin sve bliži pogotku! Ponovo su igrači Radnika pogodili prečku. Rustović je šutirao, Borjan je samo malo zakačio, tek toliko da umesto mreže ona po drugi put na meču pogodi okvir njegovog gola.

46. minut - Počelo je drugo poluvreme.

45.minut - Kraj prvog poluvremena! U poslednjih petnaestak minuta nije bilo nekih uzbuđenja na terenu. I jedni i drugi su imali nekoliko polušansi, ali ništa što bi ozbiljnije ugrozilo i jednog i drugog golmana.

Milan Pavkov u pokušaju šuta glavom
Milan Pavkov u pokušaju šuta glavomfoto: crvenazvezdafk.com

28. minut - Sve jače preti Radnik preko Zlatanovića. Sada je Borjan sjajnom intervencijom sprečio pogodak napadača Surduličana koji je uhvatio volej u kaznenom prostoru crveno-belih.

24. minut - Prečka! Mnogo sreće sada za Crvenu zvezdu, Zlatanović je konačno pronašao malo prostora i raspalio po lopti s nekih dvadeset metara, Borjan je samo pogledom ispratio loptu koja je uzdrmala okvir gola i odbila se vani, pa je Stojković raščistio situaciju.

20. minut - Velika prilika za crveno-bele da dupliraju prednost. Sjajno je Pavkov spustio loptu Ebisiliju na nogu u šesnaestercu Radnika, ali Holanđanin loše zahvata loptu levom novom i ona odlazi pored gola.

15. minut - Kratki prekid jer je igrač Radnika doživeo povredu i curila mu je krv sa lica, pa je morao da izađe van terena kako bi mu se ukazala pomoć.

8. minut - GOOOL! Crvena zvezda već stiže do vođstva, a strelac je Milan Gajić. Zvezdino zimsko pojačanje je upisalo prvenac u crveno-belom dresu i to udarcem sa 16 metara.

17.00 - Utakmica kasni sa početkom, jer je nestala struja u Surdulici, pa start kasni nekoliko minuta.

16:40 - Sastavi timova:

RADNIK: Vasiljević, Đorđević, Stefanović, Pajović, Milovanović, Stanisavljević, Kojić, Ristović, Keremeh, Zlatanović, Nikolić.

CRVENA ZVEZDA: Borjan, Stojković, Savić, Milunović, Gajić, Jovičić, Čaušić, Vukanović, Simić, Ebisilio, Pavkov.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.