ĆIRO BLAŽEVIĆ ME JE OTEO ZVEZDI: Dobio sam toliko para i stan u centru Zagreba, da sam morao da potpišem za Dinamo!
Navijači Dinama, Foto: EPA/Stephanie Lecocq

ispovest

ĆIRO BLAŽEVIĆ ME JE OTEO ZVEZDI: Dobio sam toliko para i stan u centru Zagreba, da sam morao da potpišem za Dinamo!

Mihajlović se sada u razgovoru osvrnuo na napad na vaterpoliste Crvene zvezde u Splitu

Objavljeno:

Bivši fudbaler Radmilo Mihajlović (54) je 1988. godine iz Željezničara došao u Dinamo. Postigao je devet golova, a u jednoj utakmici ga je Josip Skoblar postavio za kapitena. Nekoliko godina kasnije izjavio je: “Bio sam valjda jedini Srbin koji je bio kapiten plavih! Molio sam nakon toga Zajeca da organizuje tajno glasanje za kapitena.”

U Dinamu je proveo sezonu 1988./89., postigao 9 golova i otišao pravo u Bajern.

Mihajlović se sada u razgovoru za Anadolu Agency (AA) osvrnuo na napad na vaterpoliste Crvene zvezde u Splitu i napomenuo da to ne bi smelo ugroziti formiranje regionalne lige u fudbalu.

- To je bio izdvojen slučaj i mogao je da se dogodi u bilo kojem gradu. Huligana je uvek bilo širom stare države i uvek će ih biti. Ne može ta manjina uticati na projeakt od višeg interesa za sve nas u regiji. Samo kroz regionalnu ligu možemo podignuti kvalitet fudbala koji je trenutno na jako niskom nivou. Naročito u Bosni i Hercegovini gje veliki broj klubova nema ni potencijal ni infrastrukturu za učestvovanje u elitnom rangu - rekao je Mihajlović.

Biranim rečima je govorio o Ćiri Blaževiću.

- Ćiro je posebna ličnost. Ostavio je ogroman pečat na moju karijeru, iako se ispostavilo da nismo sarađivali ni mesec dana u Dinamu. Zvezda mi je tada nudila 250.000 maraka i stan u Bloku 45. Ćiro je rekao ’imaš sve to, puta dva’. Dao mi je pola miliona maraka i da biram stan na bilo kojoj lokaciji u Zagrebu. Nisam se dvoumio ni jednog trenutka iako je moja želja oduvek bila da obučem Zvezdin dres - rekao je Mihajlović koji kaže da je Safet Sušić ubedljivo najbolji igrač s kojim je igrao

Ćiro Blažević i Davor Šuker
Ćiro Blažević i Davor Šuker foto: Profimedia

BONUS VIDEO: (Espreso.co.rs / Večernji.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.