VAR NAM USKRAĆUJE RADOST FUDBALA: Radomir Antić žestoko opleo po novoj tehnologiji u sportu!
Radomir Antić, Foto: Printscreen/rts2

GOSPODIN IMA SVOJ STAV

VAR NAM USKRAĆUJE RADOST FUDBALA: Radomir Antić žestoko opleo po novoj tehnologiji u sportu!

On smatra da je narušena esencija sporta

Objavljeno:

Radomir Antić, jedini čovek koji je imao čast da u karijeri vodi tri najveća španska kluba, Real, Barselonu i Atletiko, bio je na stadionu Vanda Metropolitano i bodrio Jorgandžije u jednom od derbija prve eliminacione runde.

- Došli smo do toga da su odluke donete na osnovu VAR sistema dospele u centar pažnje i na neki način zasenile sam fudbal. Kako u Primeri tako i u Ligi šampiona svi kao da samo pričaju o tom sistemu, što je potpuno nelogično. Sama procedura pregledanja snimaka je takva da traje nekada i po pet minuta, i to značajno utiče na usporavanje ritma igre, gubi se na intenzitetu duela i onda mečevi traju sve duže. Ispostavilo da sudije nisu oštetile Atletiko niti kod jedne od tri sporne situacije kada su koristile snimke, ali predsednik crveno-belih je napustio svečanu ložu stadiona u 72. minutu, nakon poništenog gola Alvara Morate - analizira Antić dešavanja u elitnom takmičenju.

Bez obzira na to što je tehnologija sprečila golove iz ofsajda, posle faula u napadu ili svaki penal stavila na proveru, on smatra da je esencija sporta narušena.

- Fudbal se igra za gol, za taj magičan osećaj radosti kada tim za koji navijate zatrese mrežu protivnika. A VAR tehnologija vam uskraćuje tu radost, preseče vas i onda dođete u situaciju da strepite tih nekoliko minuta dok sudije pregledavaju snimke i odlučuju da li će pogodak biti priznat. Ako ponište gol, onda ćete, naravno, biti razočarani, a ako ga priznaju, to je, opet, neka odložena radost - zaključio je nekadašnji selektor Srbije.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Maxbetsport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.