MILOJEVIĆ PRED RADNIK: 'Slučajno' smo izbacili Krasnodar i Salcburg, nadam se da ćemo ih opet 'slučajno' izbaciti
Vladan Milojević, Foto: Printscreen/Youtube/Crvena zvezda

TRENER ZVEZDE OPREZAN

MILOJEVIĆ PRED RADNIK: 'Slučajno' smo izbacili Krasnodar i Salcburg, nadam se da ćemo ih opet 'slučajno' izbaciti

Fudbaleri Zvezde u subotu od 17.00 gostuju u Surdulici u utakmici 23. kola Superlige Srbije

Objavljeno:

Trener fudbalera Crvene zvezde Vladan Milojević rekao je danas da očekuje zanimljivu i tešku utakmicu protiv Radnika, ali da će crveno-beli biti spremni kakvi god bili uslovi za igru u Surdulici.

- Čeka nas nezgodno gostovanje ekipi koja u poslednje vreme ima možda i najbolji tim. Radnik ima spoj mladosti i iskustva, a doveo je i dobra pojačanja tokom zime, pored povratnika iz inostranstva. Ima i nekoliko dobrih pojedinaca u svim linijama tima, ali glavna snaga su kolektiv i disciplina - rekao je Milojević.

Fudbaleri Zvezde u subotu od 17.00 gostuju Radniku u utakmici 23. kola Superlige Srbije.

- Radnik isto igra i na strani i kod kuće i za to zasluge najviše pripadaju Milanu Milanoviću, vidi se njegov trenerski pečat. Uvek je teško igrati protiv njih i biće sasvim različita utakmica od prethodnih - rekao je Milojević.

Vladan Milojević
Vladan Milojević foto: Starsport©

Za vikend se predviđaju i loši vremenski uslovi, što može da utiče na sam kvalitet susreta u Surdulici.

- Čuli smo da će biti lošije vreme, ali se spremamo kao i za svaki meč do sada. Očekujem veliku podršku naših navijača, kao i kvalitetnu i zanimljivu, ali i tešku utakmicu. Što se terena tiče, u Surdulici su pravi domaćini i verujem da će učiniti sve kako bi teren bio u najboljem mogućem stanju. Koliko će u tome uspeti, ne treba o tome unapred toliko pričati. Mi smo spremni za svakakve uslove - rekao je trener Zvezde.

Milojević se osvrnuo i na stanje povređenih igrača, Milana Rodića, Dušana Jovančića i Marka Gobeljića.

- Njihov oporavak ide u jako dobrom pravcu. Uradili su kontrolne preglede i videćemo kada će moći apsolutno da uđu u 100 odsto ritma treninga. Ostalih kadrovskih problema nemamo, ali vidite i sami da vlada grip u celoj Srbiji, velike su promene temperature, Ben je imao virus i kada je tako onda mora da se miruje. Neće me iznenaditi ako se pojavi još neki igrač koji ne može da igra - rekao je on.

Iako crveno-bele posle Radnika očekuje večiti derbi, Milojević je naglasio da nema kalkulacija.

- Tim biram, između ostalog, i shodno profilu igrača koji odgovaraju uslovima za igru. S druge strane, ova nam je najbitnija utakmica i samo o njoj mislimo. I da imam igrače kojima preti suspenzija zbog kartona, i oni bi igrali. Imam poverenje u sve svoje igrače i svi zaslužuju šansu - rekao je Milojević.

Vladan Milojević
Vladan Milojević foto: Dragana Udovičić

Govoreći o pojačanjima u zimskom prelaznom roku, Milojević je naveo da neće žuriti ni sa kim od novajlija.

- Svi oni nisu došli da budu tu šest meseci ili godinu dana, ne treba im stavljati pritisak, jer dolaskom u Zvezdu moraju da ga nose. Jako je važno da se upoznaju sa ekipom kroz treninge, da dođu do samopouzdanja i da se prikažu u najboljem svetlu na utakmicama. Svaki igrač u dresu Crvene zvezde želi da ostavi pozitivan prvi utisak, zato sam strpljiv i nema potrebe da žurimo - rekao je Milojević.

Trener Zvezde se na kraju osvrnuo i na rezultate u Ligi Evrope, odnosno uspehe Krasnodara i Salcburga, ekipa koje je Crvena zvezda eliminisala u prethodnim evropskim pohodima.

- Krasnodar i Salcburg smo 'slučajno' izbacili... Drago mi je da nastavljaju svoje borbe i voleo bih da se ponovo susretnemo, pa da ih ponovo 'slučajno' izbacimo. Šalu na stranu, to i nama daje na vrednosti, to su jako dobre i kvalitetne ekipe, kao što su bili i naši protivnici u Ligi šampiona. Mi guramo našu priču. Te utakmice sa Krasnodarom i Salcburgom su bile možda i naša prekretnica, da budemo bolji i mogli smo mnogo da naučimo iz tih duela. To su velike ekipe, pogotovo Salcburg, želim im da doguraju i do finala i da osvoje Ligu Evrope, zašto da ne - rekao je Milojević.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.