ŠABAN PRODAT ZA KOPAČKE I LOPTE: Dao je tri gola velikanu, pa odbio transfer u njegove redove!
Šaban Šaulić na fudbalskom terenu, Foto: Printscreen/Youtube

NAJLUĐI TRANSFERI

ŠABAN PRODAT ZA KOPAČKE I LOPTE: Dao je tri gola velikanu, pa odbio transfer u njegove redove!

Miša Mijatović je opisivao prijatelja kao igrača sa jačom levicom, nepredvidivog driblera, kreatora i golgetera

Objavljeno:

Sportski žurnal nas je podsetio na fudbalske puteve Šabana Šaulića, koji je svojevremeno bio na pragu početka velike karijere, mnogi su mu zahvalni što je ipak rešio da se lati mikrofona i postane najbolji u pevanju.

- Početkom '70-ih prošlog veka bio sam član lozničkog Poleta, koji se takmičio u Podrinjsko-kolubarskom okrugu. Bili smo ubedljivo prvi šest kola pre kraja prvenstva, a onda je naš trener Began rekao da nema para za viši rang u koji je otišao šabački Železničar, kome sam ustupljen za garnituru dresova, nekoliko pari kopački i pet lopti - pričao je Šaban, koji je kasnije kao pevač snimio spot za "Pijem i pevam" na Marakani.

- Železničar je onda u pripremnom periodu ugostio bugarskog šampiona Levski, kog smo pobedili sa 4:2, a ja sam dao tri gola, od kojih je prvi bio već u 15. sekundi. Bugari su u to vreme uveliko znali za pevača Šabana Šaulića, bio sam među najpopularnijih estradnim ličnostima, jer jer je više od 100.000 ploča bilo prodato na njihovom tržištu. Ali, nisu me znali ljudi iz Levskog.

- Na večeri posle utakmice, trener bugarskog šampiona pitao je kako Levski može da kupi igrača koji im je dao tri gola. Kada smo mu rekli da je golgeter pevač Šaban Šaulić, čovek je zanemeo i umesto na fudbalskom ugovoru, tražio je potpis na salveti. bar za uspomenu. I naravno, splet pesama pride.

Takođe, svojevremeno, kada je imao 18 godina, Šaban je dobio poruku da je fudbalu dovoljan jedan Pižon, a da prava sevdalinka plače za glasom kakav je Bog dao samo Šabanu.

Miša Mijatović je opisivao prijatelja kao igrača sa jačom levicom, nepredvidivog driblera, kreatora i golgetera.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.