NAJVEĆI TALENAT IKADA U SSSR-U: Ima 14 godina, zove se Sergej i već igra za prvi tim, a Junajted je lud za njim!
Sergej Pinjajev je jedan od najvećih ruskih talenata ikada, Foto: FK Chertanovo / Instagram / Printscreen

majstor

NAJVEĆI TALENAT IKADA U SSSR-U: Ima 14 godina, zove se Sergej i već igra za prvi tim, a Junajted je lud za njim!

Pinjajev ne može odmah da potpiše za engleskog giganta zbog pravila FIFA, ali Larin smatra da će Sergej jednog dana biti zvezda “Crvenih đavola”

Objavljeno:

Ruski drugoligaš Čertanovo registrovao je 14-godišnjeg napadača Sergeja Pinjajeva za takmičenje u seniorskoj konkurenciji.

Reč je o verovatno najvećem ruskom talentu u mlađim uzrastima - Sergej se upravo vratio iz Mančestera gde je bio na drugoj probi u Junajtedu.

Nikolaj Larin, glavni čovek zadužen za mlađe kategorije u Čertanovu, otkrio je kako se Sergej proveo u Engleskoj.

- Svi su srećni i zadovoljni. Nije imao priliku da odigra celu utakmicu, kao prošle godine, ali je odigrao nekoliko mini-turnira i bio je u sastavima u svim utakmicama. Na jednom turniru je postigao pet golova, na drugom - devet. Bio je najbolji strelac - rekao je njegov trener i nastavio:

- U Mančester Junajtedu su rekli da je on najtalentovaniji igrač koji je došao na probu u poslednjih 15 godina.

Pinjajev ne može odmah da potpiše za engleskog giganta zbog pravila FIFA, ali Larin smatra da će Sergej jednog dana biti zvezda “Crvenih đavola”.

- On će odlaziti na dvonedeljna “stažiranja” u Mančester jednom godišnje. Sledeći put ide 2020. godine. Dobijaće uputstva iz kluba po kojima će raditi - rekao je Larin.

Sergej je rođen 2. novembra 2004. i prema Transfermarktu već vredi 100.000 evra. Dok je bio u Mančesteru, sreo je i slavnog Brazilca Ronalda, sa kojim se fotografisao, kao i sa Polom Pogbom. Inače, Čertanovo je trenutno na četvrtom mestu druge ruske lige.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.