VAR JE TOTALNO PROMENIO FUDBAL: Nerealne situacije u mečevima Lige šampiona - neko dobija, a neko gubi!
Dijego Košta, Foto: EPA/Rodrigo Jimenez

ČUDO TEHNOLOGIJE

VAR JE TOTALNO PROMENIO FUDBAL: Nerealne situacije u mečevima Lige šampiona - neko dobija, a neko gubi!

U mečevima elitnog takmičenja sudije su donele ispravne odluke zahvaljujući ovom čudu tehnologije

Objavljeno:

UEFA je donela ispravnu odluku kada je rešila da već od ove sezone Lige šampiona počne da koristi VAR tehnologiju.

U mečevima elitnog takmičenja između Šalkea i Mančester Sitija odnosno Atletika i Juventusa sudije su donele ispravne odluke zahvaljujući ovom čudu tehnologije.

U Gelzerkirhenu, domaći su poveli sa 2:1, a ova gola su postigli sa penala. Prvi udarac sa bele tačke dosuđen je za Šalke posle konsultovanja sudije Karlosa Del Sera sa kolegama iz VAR sobe. Lopta je Otamendija pogodila u ruku, a neki bi rekli da je pokušavao da je skloni. U drugoj situaciji nije se utvrđivalo da li je bilo prekršaja već da li je pre faula bilo ofsajda igrača Šalkea, ali je sve bilo u redu.

U duelu između Atletika i Juventusa VAR tehnologija je takođe korišćena dva puta. Najpre u 27. minutu kada je napadač madridskog tima Dijego Košta pokušao da prevari sudiju Feliksa Cvajera i iznudi penal za Madriđane. Arbitar je konsultovao kolege iz VAR sobe i dosudio je slobodan udarac van šesnaesterca za Atletiko. U 69. minutu, Morata je šutirao ka golu Italijana i iako je isprva priznat pogodak posle konsultovanja VAR-a je poništen.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.