SIŠAO SAM U HOL I OSETIO NEIZDRŽIV BOL: Robi izneo detalje horora kroz koji je prošao!
Robert Prosinečki, Foto: EPA/Christian Hofer

DRAMA

SIŠAO SAM U HOL I OSETIO NEIZDRŽIV BOL: Robi izneo detalje horora kroz koji je prošao!

Pričao je i o Ognjenu Vranješu

Objavljeno:

Pre skoro tri meseca, selektor Bosne i Hercegovine Robert Prosinečki imao je najpre operaciju slepog, a potom i debelog creva.

Situacija je bila zabrinjavajuća, ali se veliki Žuti izvukao i ponovo seo na klupu Zmajeva.

- Sišao sam u hol i osetio strašan bol u donjem delu želuca. Prethodno nisam osećao toliki bol, nekad je znalo da zaboli, kao što svakog zaboli stomak. Nikad toliko da bih se zapitao i obraćao pažnju. Bilo je neizdrživo, odmah su me odvezli u bolnicu na ultrazvuk. Ispostavilo se da moram hitno pod nož. Puklo je debelo crevo. Valjda se sve nakupilo: prehrana, gazirano, stres. Sreća je bila, trebalo je odmah reagovati kako ne bi došlo do sepse. Profesor Šabanović izvrsno je uradio operativni zahvat, sve je bilo perfektno, ali nije lako kad moraš da ostaneš duže u bolnici. Nije operacija bila uopšte rutinska - rekao je Robert Prosinečki u ispovesti za "SportSport.ba".

Robert Prosinečki
Robert Prosinečki foto: AP/Amel Emrić

Bosna i Hercegovina je sa Prosinečkim na mestu šefa stručnog štaba osvojila prvo mesto u svojoj grupi Lige nacija i plasirala se u A diviziju, a novi izazovi je čekaju u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

- Imamo grupu po meri, Italiju koja nije bila na Mundijalu i traži da se vrati tamo gde joj je mesto. Grčka, s kojom imamo određene repove iz prošlosti, ali ni ona nije bila na velikom takmičenju, te sigurno ima ambiciju da se plasira. Nezgodni, ne i nesavladivi. Finska je kao neka nagazna mina, ali to je reprezentacija otprilike kao Azerbejdžan. Iznenade jednom u 50 utakmica. Iznenadili su Hrvatsku u prošlim kvalifikacijama, čini mi se u Rijeci... Jermenija? Ako ćemo se bojati Jermenije i ako ne možemo nju da dobijemo, onda ne bi trebalo da idemo na EURO. Ne potcenjujem, ali je tako - dodao je nekadašnji fudbaler Crvene zvezde.

Ognjen Vranješ
Ognjen Vranješ foto: Profimedia

Selektor je pričao i o Ognjenu Vranješu koga više neće pozivati u reprezentaciju.

- Da razjasnimo. Prvo, Vranješ je na svakom okupljanju i na utakmicama davao maksimum, možda i više od maksimuma jer je takav po karakteru. Na njegovu igru nisam imao nikakve zamerke, čak ne znam da je neku grešku napravio u igri. Njegovo nepozivanje nema veze s njegovim igrama. Drugo, Ognjen Vranješ nema klub i treće, sam sebe je izbacio iz reprezentacije svojim ponašenjem van terena. Prvo od te sporne tetovaže, prepucavanja sa navijačima do afere sa Jelenom Karleušom o kojoj vi znate više nego ja. Dakle, njegovi igrački kvaliteti nisu sporni, neće biti pozivan zbog svih ovih drugih stvari - razjasnio je Robert Prosinečki.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.