I DOSITEJU SU SE SMEJALI KAD JE DONEO KROMPIR U SRBIJU: Hit izjava Vladimira Vuletića povodom uvođenja VAR
Vladimir Vuletić u svom stilu prokomentarisao uvođenje VAR-a, Foto: Filip Plavčić

PROFESOR U SVOM STILU

I DOSITEJU SU SE SMEJALI KAD JE DONEO KROMPIR U SRBIJU: Hit izjava Vladimira Vuletića povodom uvođenja VAR

Ogroman trijumf crno-belih na Zajednici superligaša

Objavljeno:

Profesor Vladimir Vuletić, potpredsednik Partizana, sa svojim timom izvojevao je veliku pobedu, ne samo za crno-bele, već i za srpski fudbal.

Skupština Zajednice Superlige i Prve lige Srbije usvojila je predlog kluba iz Humske da se formira Radna grupa Zajednice i Fudbalskog saveza Srbije za uvođenje VAR tehnologije.

- Bila je to teška i složena rasprava. Argumentacija koja je našu inicijativu stavljala pod rezervu ticala se tri stvari. Prvo: nepostojanje odgovarajuće infrastrukture. Drugo: složenost celog postupka i njegova cena. Treće: vremenski okvir realizacije.

VAR tehnologija
VAR tehnologija foto: EPA/Ali Haider

Onda, počeo je u svom stilu, uvođenjem termina iz istorije u pomalo tmurnu sadašnjost srpskog fudbala, ali i društva uopšte.

- Na to sam dao kontra argumentaciju rečima da put, kako to kaže Konfučije, od 1.000 milja počinje prvim korakom i da smo mi danas dužni da načinimo taj korak. Postavio sam pitanje da li to što uvođenje dugo traje može biti argument da se nešto uopšte ne radi.

Nastavio je u istom tonu...

- Stari rimski filozof Petronije je dugo trpeo ludilo imperatora Nerona. Međutim, kada je shvatio da će Neron spaliti Rim, odlučio je da kaže sve što zna i završio rečima: “Rekoh i spasoh dušu svoju”. Naš zadatak je ovde da glasamo ZA i spasimo duše naše.

Dositej Obradović
Dositej Obradović foto: FoNet/Nenad Orević

Posle Konfučija i Nerona, osvrnuo se i na velikog srpskog učenjaka Dositeja Obradovića.

- I najzad, povodom argumenata da je previše komplikovano, teško, podsećam vas sve da je 1808. godine Dositej Obradović u Srbiju doneo iz Zemuna krompir. Srbi su ga se gnušali, odbijali da ga jedu, tvrdivši da je reč o “đavoljoj hrani”. Do te mere Srbi nisu hteli da prihvate nešto novo kao što je krompir, da je Karađorđe morao da uvede kaznu šibe u svoj Krivični zakonik za svakoga ko ne jede krompir. Danas je krompir srpska strateška nacionalna hrana. VAR je srpska nacionalna strateška hrana - zaključio je Vuletić.

Smatrate li vi da će VAR doneti Srbiji ono što dugo želimo - regularnost takmičenja?

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.