VAR STIŽE U SRBIJU! Partizanova ideja prihvaćena jednoglasno! Iz Zvezde niko nije došao na sednicu!
VAR stiže u srpski fudbal, Foto: Wikipedia/Ilustracija

Ali za 2 godine

VAR STIŽE U SRBIJU! Partizanova ideja prihvaćena jednoglasno! Iz Zvezde niko nije došao na sednicu!

Posle dvočasovne rasprave pristupilo se glasanju u kome su učestvovali 28 delegata

Objavljeno:

VAR stiže u Srbiju! Partizanova inicijativa za uvođenje video tehnologije i na srpske stadione je konačno prihvaćena iz trećeg puta posle sednice održane u Staroj Pazovi.

Skupština Zajednice Superlige i Prve lige Srbije usvojila je predlog kluba iz Humske da se formira Radna grupa Zajednice i Fudbalskog saveza Srbije za uvođenje VAR tehnologije.

Prema tom predlogu, novoformiralno telo će se sastojati od četiri predstavnika supeligaša (od kojih će jedan biti iz crno-belog tabora) i četiri iz FSS-a. Prvi sastanak grupe zakazan je već za 15 dana, kad bi na stolu trebalo da se nađe i nacrt pravilnika za uvođenje VAR-a.

VAR tehnologija bi trebalo da počne da se primenjuje u Srbiji od sezone 2021/2022
VAR tehnologija bi trebalo da počne da se primenjuje u Srbiji od sezone 2021/2022foto: AP

Na sastanku u Pazovi prisustvovali je 28 delegata, a nije bilo predstavnika Crvene zvezde i tri prvoligaša. Rasprava je trajala gotovo dva časa i krajnji zaključak je bio da se prihvati inicijativa koju su još odavno predložili ljudi iz Partizana, a koje je na skupu predstavljao potpredsednik kluba Vladimir Vuletić.

U ime FSS-a prisutan je bio gensek Jovan Šurbatović koji je stavio predlog na glasanja posle argumentovane rasprave sa predstavnikom Partizana i svi su glasali da se formira pomenuto telo čiji će zadatak biti da pripremi nacrt plana za uvođenje tehnologije koja se već primenjuje u najrazvijenijim ligama sveta, od ovog proleća i u Ligi šampiona. Prema nezvaničnim informacijama, plan je da kompletan proces bude gotov za dve godine, pa da najkasnije od sezone 2021/22 dobijemo VAR i u Srbiji.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.