RIKARDO POČINJE DA MISLI NA DERBI SA ZVEZDOM: Potrebne su nam pobede da dignemo samopouzdanje!
Rikardo Gomeš je postigao gol glavom protiv Bačke, Foto: Partizan.rs/miroslav Todorović

Dao je gol glavom

RIKARDO POČINJE DA MISLI NA DERBI SA ZVEZDOM: Potrebne su nam pobede da dignemo samopouzdanje!

On i Filip Stevanović su izneli svoje utiske nakon prolećne premijere u Bačkoj Palanci

Objavljeno:

Partizan je dobro otvorio prolećnu polusezonu ubedljivom pobedom nad Bačkom u gostima.

Tu prvu pobedu prokomentarisali su napadač Rikardo Gomeš i mladi Filip Stevanović koji je takođe na tom gostovanju upisao prve minute u prolećnom delu sezone.

- Za svakog napadača pojedinačno, kao i za celu ekipu golovi su važni za samopouzdanje. Posebno što smo izašli iz pripremnog perioda u kojem smo igrali različite utakmice od prvih nekoliko bez pobeda, a potom one odlične protiv Šahtjora - rekao je Gomeš, koji se potom osvrnuo na učinjeno na pripremama.

- Taj period je važan za uigravanje i taktiku, a potom i za sve ono što sledi u prvenstvu, što smo sproveli u delo već u prvoj utakmici. Drago mi je da smo pokazali zajedništvo i da smo se u listu strelaca upisali i mi napadači, ali i Zakarić, što je produkt zajedništva. Nisam ove godine postigao mnogo golova glavom i ovaj me posebno raduje posle savršenog centaršuta Miletića. Šef ima strpljenja za nas. Ja se osećam dobro i drago mi je da smo sada pokazali da smo zreliji i sa više iskustva u odnosu na prošlu sezonu, jer smo prošli period priprema zajedno, a i vremenski smo duže.

Rikardo Gomeš na meču protiv OFK Bačke
Rikardo Gomeš na meču protiv OFK Bačkefoto: Partizan.rs/miroslav Todorović

Rikardo se već u debitantskom Večitom derbiju upisao u strelce jesenas, a sada se približava i drugi okršaj sa Crvenom zvezdom u sezoni.

- Da, približava se, ali pre toga imamo važnu utakmicu sa Proleterom. Kažem važnu, jer je naš zajednički cilj pobeda u svakom kolu. Svaka pobeda pre derbija nam daje samopouzdanje da svoj maksimum pokažemo upravo na njemu - izrekao je Rikardo.

Šesnaestogodišnji Filip Stevanović upisao je svoje prve minute i u prvoj utakmici prolećne sezone.

- Drago mi je da sam ušao u igru i tako upisao svoje prve prolećne minute u SLS. Dan kada sam debitovao 9.12. prošle godine protiv Rada nikad neću zaboraviti i sve što mi se sada dešava doživljavam kao blagoslov za sebe. Sada kada pogledam na taj debi, bilo je dosta dobrih stvari za tih desetak minuta.

Filip Stevanović je zaigrao na prolećnoj premijeri u Bačkoj Palanci
Filip Stevanović je zaigrao na prolećnoj premijeri u Bačkoj Palancifoto: Partizan.rs/miroslav Todorović

Sa samo 16 godina nije mu lako da se nosi pre svega u fizičkom smislu sa protivničkim igračima, međutim, to njega ne plaši.

− Meni lično nije, mogu da igram i 90 minuta, ali šef najbolje zna kako treba raditi sa mnom s obzirom na moje godine i iskustvo. Ja sam zahvalan što imam priliku da radim sa momcima i budem deo Partizana o kojem sam sanjao oduvek.

Partizan naredni meč igra protiv Proletera.

− Složiću se sa onim što kažu moju saigrači, a to je da smo igrali dobro i da je to naš recept za dalje. Na zemlji su svi, svesni da je rad ono što se ceni i što daje rezultate.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.