LALAT ZNA KAKO SE RUŠI PARTIZAN: Niš se 'navukao' na Evropu,  dok spoj mladosti i iskustva juri to drugo mesto...
Fudbaleri Radničkog iz Niša nastavljaju trku za drugo mesto, Foto: Starsport©

najava superligaškog proleća

LALAT ZNA KAKO SE RUŠI PARTIZAN: Niš se 'navukao' na Evropu, dok spoj mladosti i iskustva juri to drugo mesto...

Ekipa sa Čaira se posle prvog dela sezone nalazi tik iza aktuelnog šampiona sa Marakane

Objavljeno:

Nastavlja se Superliga, a nastavlja se i borba Radničkog za drugo mesto i ponovni izlazak na evropsku scenu.

Nenad Lalatović nema nijedan pehar u svojoj dosadašnjoj trenerskoj eri, ali niko mu ne može osporiti činjenicu da je specijalista za izlazak u Evropu sa timovima koji nisu Partizan i Crvena zvezda.

Ekipa sa Čaira se posle prvog dela sezone nalazi tik iza aktuelnog šampiona sa Marakane i zaostaje devet bodova za njim, ali ima prednost od šest bodova razlike u odnosu na ove sezone neprepoznatljivi Partizan.

Nišlije pred meč na Čairu
Nišlije pred meč na Čairu foto: Starsport©

Uklopio je ekipu Lalatović kako treba, spojio mladost i iskustvo, "iskopao" sjajnog Haskića koji ove sezone nemilosrdno rešeta mreže širom Srbije.

Istina, u zimskom prelaznom roku su ostali bez Aleksandra Stanisavljevića, strelca osam ligaških golova, dok je iz Malmea vratio Petra Petrovića, nekada mladog švedskog reprezentativca koji je kao omladinac bio na probi i u Liverpulu, a jesen 2014. je već proveo na Čairu, iz Rapida je stigao rođeni Akesandar Kostić koji je za prvi tim Rapida odigrao 141 minut u austrijskoj Bundesligi, Kupu i kvalifikacijama za Ligu Evrope. Doveden je i bivši fudbaler Vojvodine, Damir Kojašević, crno-belo dete Marko Živković, i uz snage koje su već u Nišu možemo očekivati jednu kompaktnu i konkretnu ekipu u nastavku Superlige.

Damir Kojašević je novo pojačanje Radničkog
Damir Kojašević je novo pojačanje Radničkog foto: EPA/ Georgi Licovski

Podsetimo, Lalatović je umeo da zaprži čorbu Partizanu u sezoni 2013/2014, kada je u Kruševcu srušio crno-bele u borbi za titulu, a svoj tadašnji klub Napredak ostavio u ligi, pa potom meča izjavio kako mu je drago što je bar malo uspeo da pomogne Zvezdi da osvoji titulu te sezone.

Lalatović je ovim rečima najavio početak prolećnog dela šampionata:

- Čeka nas težak start prolećnom dela sezone i izuzetno težak raspored. Već na startu nam dolazi Čukarički, koji je po meni jedna od najkvalitetnijih ekipa u Srbiji. Radio sam tamo godinu i po dana, trenirao sam sedmoricu njihovih igrača i znam koliko nas težak meč očekuje u subotu. Ja zato već sada koristim priliku da pozovem Nišlije da dođu na tu utakmicu i da nam pomognu, jer nam je pobeda neophodna kako bi na najbolji mogući način krenuli ka ostvarenju zacrtanih ciljeva.

Nenad Lalatović, trener Radničkog iz Niša
Nenad Lalatović, trener Radničkog iz Niša foto: Beta/Saša Đorđević

Što se tiče pripremnog perioda, fudbaleri Radničkog savladali su Spartak iz Trnave, učesnika grupne faze Lige Evrope sa 2:1, remizirali sa ruskim Rubinom 0:0, poraženi od ekipe Čajke 1:0 i na kraju su ubedljivo savladali lokalni Trajal sa 3:0.

Sve u svemu, očekuje nas jedna od najzanimljivijh trka za mesto u Evropi sledeće sezone, a osim Radničkog i Partizana, u tu trku može da se uključi i ekipa Čukaričkog, kao i uvek neugodna lučanska Mladost.

BONUS VIDEO:

(Blažo Komnenić)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.